Tunku Abdul Rahman Marine Park

Voor de kust van Kota Kinabalu ligt dit tropische paradijs met prachtige regenwouden en witte zandstranden. Het mariene park is bovendien een absolute toplocatie voor duikers.

Tunku Abdul Rahman Marine Park

Tropische wouden, mooie stranden en een magische onderwaterwereld

Een cluster van vijf tropische eilanden maakt deel uit van het Tunku Abdul Rahman Marine Park, of TAR Marine Park. De meeste eilanden zijn goed bereikbaar voor een dagtocht vanuit Kota Kinabalu, maar u kunt ook neerstrijken in één van de fraaie resorts. U vindt hier de perfecte combinatie van tropische wouden en mooie stranden.

De magische onderwaterwereld

Verborgen onder de zeespiegel liggen de grootste schatten van het mariene park: geweldig mooie en gezonde koraalriffen, een paradijs voor duikers! Dan komt dat magische moment, als u de eerste teugen perslucht inhaleert en afdaalt naar het rif…

In het heldere zeewater komen uitbundige kleuren goed tot hun recht. U ziet zeeanemonen omgeven door scholen kleine tropische vissen, maar ook kogelvissen, steenvissen, zeepaardjes, zeekatten en murenen. Er zijn locaties waar zeeschildpadden regelmatig gezien worden, en vlakke zandbodems waar roggen en zwartpuntrifhaaien zwemmen. In open water zijn enorme scholen barracuda’s, die als één groot lichaam lijken te bewegen…magistraal! Bent u hier in maart of april? Ga dan beslist op zoek naar walvishaaien. Geoefende duikers kunnen hun hart ook nog eens ophalen aan nachtduiken en wrakduiken.

Heeft u geen enkele duikervaring, dan valt er met duikbril en snorkel al heel veel te genieten. Maar u kunt hier ingewijd worden in de wondere, stille onderwaterwereld. Maak een proefduik, of volg een PADI-cursus!

Rondreizen door Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Tunku Abdul Rahman Marine Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top