Royal Belum State Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld en het thuis van de Maleise tijger, Withandgibbon, Aziatische olifant, Maleise beer, Sumatraanse neushoorn en Maleise Tapir.

Royal Belum State Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld

Royal Belum State Park is een enorm regenwoud in het noordelijke deel van het schiereiland. Het maakt deel uit van het grotere Belum-Temenggor, dat wordt gedeeld met Thailand. Het park is meer dan 130 miljoen jaar oud.

Dit oeroude woud is onder andere de leefomgeving van 14 (!) van 's werelds meest bedreigde zoogdieren, waaronder de Maleise tijger, Withandgibbon, Aziatische olifant, Maleise beer, Sumatraanse neushoorn en Maleise Tapir. De kans echter dat deze dieren zich laten zien, is vrij klein. Royal Belum is bovendien een van de zeldzame plekken waar álle acht soorten neushoornvogels te spotten zijn.

Lake Temenggor

In het park ligt Lake Temenggor, een door de mens gevormd meer in wat ooit bosgebied was. In het stuwmeer liggen vele eilanden, de toppen van de oorspronkelijke bergen en heuvels. De verscheidenheid aan soorten zoetwatervis zoals de Kelah, Toman, Sebarau, Tenggalan en Baung maakt Lake Temenggor een walhalla voor vissers.

De bijzonderheden van het park liggen verspreid rondom het meer. U zult vele boottochten maken om het woud te verkennen, waarbij een bezoek aan een authentiek Orang Asli dorp, baden in één van de vele prachtige watervallen en een zoektocht naar de betoverend mooie Rafflesia niet mogen ontbreken!

Rondreizen door Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Royal Belum State Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top