Maleisisch Borneo

"Overweldigende natuurpracht, programma met mooie afwisseling, een absolute aanrader!"

- Dhr. Bohez -

Beste,
Ik herneem nog even onze eerste indrukken: overweldigende natuurpracht, programma met mooie afwisseling, een absolute aanrader, schitterende reis. Onze reis was eigenlijk de combinatie van een citytrip Kuala Lumpur (aanrader, zeker doen!) met een reis doorheen Maleisisch Borneo (Sarawak en Sabah).
We waren op zoek naar natuur, avontuur, authenticiteit, contact met de lokale bevolking en dat hebben we allemaal in overvloed mogen beleven. We gaan het ganse programma niet overlopen want het moet nog spannend blijven voor iedereen… Hierna wat persoonlijke impressies van een aantal highlights.
Bako National Park: Probiscus apen, schitterende wandelingen, impressionante natuur. Homestay in Longhouse was super. Basic maar heel vriendelijke en hartelijke mensen. De zus van de eigenaar was een fantastische kok en we hebben heel erg genoten van haar kookkunsten. Ook de activiteiten waren bijzonder boeiend! Een authentiek stukje Borneo cultuur, we kunnen het iedereen aanraden! We moeten er aan toevoegen dat de lokale gids (uit Kuching) een bijzonder toffe kerel was. Niet te vergeten ook de rice whisky …
Beklimming van Mount Kinabalu (4.095m): we hebben alle vijf de top bereikt! Bij de beklimming de eerste dag en dan naar de top de volgende ochtend hebben we heel veel geluk gehad want bijzonder mooi weer. We hadden een heel mooi uitzicht op de top maar zaten ook deels boven de wolken (geen zonsopgang gezien wegens aankomende wolken). Ook de faciliteiten in Laban Rata waren perfect! Echt een leuke berglodge met heerlijk eten. De afdaling naar Laban Rata was opnieuw uitstekend maar dan bleek al dat de wolken vol met regen zaten… De verdere afdaling hebben we in een ware zondvloed gedaan; het was als lopen midden in een bergrivier.
We zijn trots op onze prestatie want het blijft toch een serieuze sportieve uitdaging en avontuur (en vereist een prima fysieke conditie). De Shangri La was heel welgekomen om onze verzuurde spieren te laten uitrusten.
Ontmoetingen met de orang-oetans in Semenggoh en Sepilok maar ook in het wild: een echte belevenis en tegelijk ook heel grappig. Kinebatangan Wetlands: schitterend gelegen lodge, unieke riviersafari’s, vuurvliegjes, magnifieke sterrenhemels. Daarnaast waren we ook nog wezen duiken, snorkelen, chillen, genieten met ons gezin en zo veel meer.
Kortom: hartelijke mensen met een fijne (eet)cultuur. Uitstekende infrastructuur, betrouwbare en stipte vluchten, vlekkeloze organisatie ter plaatse. Maleisië (een overwegend moslimland trouwens) heeft ons hart veroverd !
Dank en groeten,
Jurgy Bohez

Dhr. Bohez reisde met zijn gezin naar Maleisië en bezocht daar de hoofdstad Kuala Lumpur. Ze vlogen vervolgens door naar Borneo, hier hebben ze Kuching, Peraya, Kinabalu National Park, Sepilok en Kinebatangan bezocht.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top