Share

Kabili-Sepilok Forest Reserve

Reserve vol oerangoetans

Dat het natuurreservaat vanuit Sandakan eenvoudig bereikbaar is, is een bonus. Maak eerst een uitgebreide stop bij bijzondere projecten nabij de ingang. Het is de perfecte voorbereiding op uw jungletocht!

Orangoetans en Maleise beren

In een afgebakend stuk regenwoud bevindt zich het Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre, een opvangcentrum voor jonge, verweesde orangoetans. De grotere dieren leven in vrijheid, maar vanaf een uitkijkplatform kunt u zien hoe de zij dagelijks bijgevoerd worden. Het is spannend óf en zoja, hoeveel orang-oetans op het extra maaltje afkomen. Het zijn intense momenten als de eerste dieren – vrijwillig en zonder angst – naderbij komen, en zich onbekommerd laten observeren.

In het Bornean Sun Bear Conservation Centre worden ongeveer 40 Maleise beren opgevangen. Ook hier is de ultieme doelstelling om de dieren hun volledige vrijheid terug te geven, in een woud waar hun overlevingskansen het grootst zijn. Tot slot kunt u nog een bezoek brengen aan het Sandakan Rainforest Discovery Centre. Leer alles wat u nog niet wist over het regenwoud, en bekijk het woud vanuit een ander perspectief vanaf de loopbruggen van de canopy walk.

Kabili-Sepilok Forest Reserve

Dan is het tijd voor de échte ervaring. Prachtige routes doorkruisen verschillende types regenwoud in het Forest Reserve. De kans om hier orang-oetans te zien is groter dan in veel andere wouden op Borneo. Een zeer afwisselende trek eindigt in een mangrovebos. Vanaf de verhoogde boardwalk kunt u hier speuren naar neusapen. Gaat u de volgende dag te voet terug naar het startpunt? Of stapt u in de boot? In een uur bent u weer in Sandakan.

Inspiratie voor Maleisië

sluiten