Share

Kuala Lumpur

De Petronas Twin Towers vormen het ijkpunt van de bruisende, internationaal georiënteerde metropool. Waar u ook bent, zo kunt u altijd de plek van het moderne Kuala Lumpur City Centre bepalen. Iets zuidelijker ligt de Golden Triangle, waar u kunt verdwalen in de gigantische shopping malls van Bukit Bintang. Berjaya Times Square is het absolute summum, met twaalf verdiepingen vol trendy winkels.

In de schaduw van de hoogbouw liggen levendige stadswijken. Rond de vele eettentjes hangt de geur van sterk gekruide spijzen, op markten ligt de koopwaar hoog opgetast. Dit zijn de plekken waar uw zintuigen geprikkeld raken! Hier zijn moskeeën, boeddhistische en hindoeïstische tempels, maar ook gebouwen in Art Deco- en Tudorstijl. Sommige wijken hebben een uitgesproken identiteit: Little India, Japanese Village, China Town. Mocht u even willen ontsnappen aan de stedelijke drukte, dan kunt u neerstrijken in één van de vele groene zones.

Attracties rond de stad

In Kuala Lumpur kunt u dagenlang doorbrengen zonder een straat tweemaal te passeren. Het is tevens een uitstekende uitvalsbasis voor dagexcursies in de omgeving. Batu Caves, Kuala Selangor, en zelfs het Taman Negara National Park liggen binnen handbereik; u staat zó midden in de natuur.

Terug in Kuala Lumpur wachten talrijke uitzonderlijk goede restaurants. Eindig de avond in één van de vele rooftop bars, met uitzicht over een jungle van licht.

Inspiratie voor Maleisië

  • Dhr. Bohez

    Overweldigende natuurpracht, programma met mooie afwisseling, een absolute aanrader!

    Meer informatie
sluiten