Noord-Hongarije

Beroemde wijnen, traditioneel leven en geologische natuurschoon

Noord-Hongarije

Beroemde wijnen, traditioneel leven en geologische natuurschoon

Noord-Hongarije

Regio vol werelderfgoederen

Ondanks dat het een van de kleinste regio’s van het land is, herbergt Noord-Hongarije drie werelderfgoedlocaties. Beroemde wijnen, traditioneel leven en geologische natuurschoon bepalen de identiteit van dit gebied.

Onderaardse sculpturen

Wonderbaarlijke druipsteenformaties vindt u in het imposante grottenstelsel van Aggtelek. De ongewone ornamenten van de grotten  in verschillende vormen en kleuren, zijn het resultaat van het werk van vele miljoenen waterdruppels.

Witgekalkte vakwerkhuizen

Het authentieke dorp Hollókő is een bezoek meer dan waard. Het is een mooi voorbeeld van een goed bewaard gebleven traditionele nederzetting in een omgeving met weiden en bossen. De ruïne van het kasteel van Hollókő domineert het oude dorp en de omliggende velden en boomgaarden. De typische palóc-huisjes met hun veranda’s hebben witgekalkte portieken, houten muren en karakteristieke puntdaken.

Beroemde wijnen

Een van de grootste schatten van de regio zijn de heerlijke druiven en wijnen. De wijnbouw en de liefde voor wijn zijn hier onlosmakelijk verbonden met het leven van de mensen waarbij de traditie wordt overgedragen van vader op zoon. De bekendste wijn is ongetwijfeld de aszú van Tokaj. Maar ook andere soorten zoals de alom geroemde Hongaarse rode wijn, Egri Bikavér of Stierenbloed zijn uitstekend van smaak.

Rondreizen Hongarije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!