Boedapest

Betoverende stad aan de onvergetelijke Donau

Boedapest

Betoverende stad aan de onvergetelijke Donau

Boedapest

Romantiek aan de Donau

Boedapest is de prachtige hoofdstad van Hongarije en ademt één en al romantiek. Schitterende bruggen over de legendarische Donau verbinden de stadsdelen Boeda en Pest. Vanaf de Burcht van Boeda, die hoog boven de stad uittorent, geniet u van een weergaloos uitzicht op de rivier. Aan de overzijde in Pest dwaalt u door verborgen straatjes, pittoreske pleinen en passeert u sfeervolle restaurants en hippe koffiehuizen. In het imposante parlementsgebouw kunt u de Hongaarse kroonjuwelen bewonderen en vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan één van de fraai vormgegeven thermische badhuizen die het uiterlijk hebben van Jugenstil-paleizen of historische Turkse baden. In Boedapest vindt u er tientallen waarvan de baden van Széchenyi en Gellért de meest bekende zijn.

Maak eindeloze wandelingen langs de Donau en laat u betoveren door onovertroffen zonsondergangen. Deze historische parel herbergt talrijke interessante musea, art nouveau gebouwen en elegante herenhuizen, begin 20e eeuw opgetrokken in eclectische stijl. Boedapest, een stad om op slag verliefd op te worden en nooit meer te vergeten.

 

Rondreizen Hongarije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Boedapest

Inspiratie reizen voor Boedapest