Transdanubië

Architectonisch verleden en lokale wijnmakers

Transdanubië

Architectonisch verleden en lokale wijnmakers

Transdanubië

Culturele rijkdom

Ten westen van de rivier de Donau en ten oosten van Oostenrijk ligt het meest veelzijdige deel van Hongarije. De regio is rijk aan middeleeuwse kerken en kloosters, kastelen en forten, waar het hele jaar door historische en muziekfestivals worden gehouden. Beleef de architectonische historische parels en bezoek het indrukwekkende Pannonhalma Benedictijnenklooster en de oude kroningsbasiliek in Székesfehérvár. Voor barokke elegantie, verken het Eszterházy kasteel in Fertőd, de juweeltjes van het westen van Hongarije, Sopron en Kőszeg, of Győr, de stad op de kruising van drie rivieren. Esztergom, de oude voormalige hoofdstad, staat bekend om zijn reusachtige basiliek en Koninklijk Paleis. Verder naar het zuiden reizend vindt u de bruisende stad Pécs die in 2010 de titel Culturele Hoofdstad van Europa kreeg. Pécs diende door de eeuwen heen als ontmoetingsplaats voor veel verschillende culturen. Laat u betoveren door de indrukwekkende gebouwen rond het Széchenyi plein waar tevens een prachtige moskee staat, een van de weinige in Hongarije. De regio Villány is befaamd om de vurige rode wijnen van lokale wijnmakers. U geniet er van prachtige vergezichten.

Rondreizen door Hongarije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Top accommodaties in Transdanubië