Balatonmeer

De parel van West-Hongarije

Balatonmeer

De parel van West-Hongarije

Balatonmeer

De azuurblauwe zee van Hongarije

Het Balatonmeer is een schitterend uitgestrekt meer in het westen van Hongarije, het grootste meer van Centraal-Europa. Dit natuurwonder, ook wel 'de Hongaarse Zee' genoemd, is omringd door schilderachtige kastelen en talrijke kuuroorden. In een zacht mediterraans klimaat treft u eindeloze zandstranden, heetwaterbronnen, diepe grotten en vulkanische heuvels aan. Rond het azuurblauwe water vindt u tevens het traditionele wijngebied van Badacsony, dat mede bekend staat om de voortreffelijke Welschriesling wijn. Pittoreske steden als Balatonfüred, Siófok, Tihany en Veszprem zijn stuk voor stuk betoverend te noemen en de moeite van een bezoek zeker waard. Het Balatonmeer biedt de reiziger voor ieder wat wils, geniet van een aantrekkelijke combinatie van bezienswaardigheden, cultuur en ontspanning.

Rondreizen door Hongarije

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.