Wandelen in Dana

Wandelen in een groene oase

Wandelen in Dana

Groene oase in de woestijn

In het zuiden van Jordanië ligt tussen de uitgestrekte zandvlaktes een groene oase: het Dana Nature Reserve. Vogelsoorten zoals Vale Gier, Havikarend, Kleine Torenvalk, Blauwe Rotslijster en Aziatische Steenpatrijs vliegen rond in dit uitzonderlijke berggebied. Onder de vele plantensoorten bevindt zich ook de Iris, de nationale bloem van Jordanië. Ook vele diersoorten, zoals Nubische Ibex, amfibieën en reptielen bevolken het uitgestrekte reservaat.

Vanuit het spectaculair gelegen bergdorpje Dana zijn verschillende wandelingen mogelijk. Onder begeleiding van een professionele gids kunt u fraaie tochten maken naar Wadi Dana of Wadi Ghuweir. U loopt door een continue veranderend landschap, volgt kleine glinsterende beken, doorkruist smalle roodoranje gekleurde kloven en beklimt rosten. De hangende tuinen vol met varens en palmbomen zijn de ideale rustplek aan het einde van de wandeling.

Rondreizen door Jordanië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Wandelen in Dana

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top