Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Verrassend Newfoundland

Verrassend Newfoundland

Grillige kustlijnen en een ruige en ongerepte natuur. Sfeervolle visserdorpjes en een rijke geschiedenis. Newfoundland is verrassend! Maak tijdens deze rondreis wandelingen door uitgestrekte natuurgebieden en ervaar hoe oorverdovend stilte kan zijn. Observeer de luchtbuitelingen van de luid kwetterende papegaaiduikers bij Bay Bulls en houdt tijdens de boottocht uw ogen open voor nieuwsgierige walvissen die mogelijk langszij een kijkje komen nemen. Via het culturele Trinity en het bosrijke Terra Nova Nationaal Park reist u verder haar het Gros Morne N.P./Norris Point. De hangende valleien en hoge watervallen maken het gebied uniek. Niet voor niets is het een UNESCO World Heritage Site.  

TIPS & TOPS VERRASSEND NEWFOUNDLAND

  • Dit is een complete reis met inbegrepen whale watchcruise, Iceberg Watch, Western Brook Pond Cruise en entree tot de historie sites zoals Cape Spear Lighthouse, Castle Hill, Gros Morne NP, L Anse Aux Meadows, Terra Nova NP, Port Aux Choix, Ryan Premises, Signal Hill.
  • Geen reis zou compleet zijn zonder een bezoek aan Cape St. Mary's Ecological Reserve om wandelend langs de kliffen de vogelkolonie te zien.
  • Het Gros Morne NP heeft een grote elandenpopulatie. Zwarte beren en vossen leven ook in het park, maar minder goed te zien. Bosvogels kunt u spotten in de Trout River Valley en bij de Green Gardens Trail.
  • U kunt deze reis uitbreiden met twee unieke verblijfslocaties:  De Fogo Island Inn en Quirpon Lighthouse Inn, neem contact op voor de mogelijkheden.
         

UW REIS OP MAAT

DAGOVERZICHT

1
Aankomst St. John’s – Newfoundland. Ophalen huurauto en ritje naar uw hotel.
2-3
Dag ter vrije besteding. Bezoek Signal Hill voor een prachtig uitzicht over de haven en Cape Spear Lighthouse biedt een mooie plek voor een wandeling langs East Coast Trail
4
Ga naar Trinity om de cultuur en geschiedenis te ervaren. Maak een stop bij Ryan Premises National Historic Site en leer meer over de visvangst in de 19e eeuw. Het landschap is spectaculair en de wandelmogelijkheden zijn geweldig.
5
Dag ter vrije besteding -Bezoek het Bonavista Museum en de Mockbeggar Plantation Provincial Historic Site. De stad Elliston, heeft vele attracties, waaronder het strand bij Sandy Cove, papegaaiduikers en voorbeelden van traditionele kelders in Newfoundland
6
Dag ter vrije besteding- Maak een wandeling langs de Skerwick Trail
7
Op weg naar Twillingate komt u door het Terra Nova Nationaal Park. Hier kunt u genieten van de rust, bossen en veel wandelpaden. Bij Boyd’s Cove bezoekt u archelogische opgravingen. In de middag maakt u een boottocht tussen de drijvende ijsschotsen.
8
Reis naar Nationaal Park Gros Morne/Norris Point.
9
Rijden richting het noorden van het park. Een wandeling van 45 minuten langs moeras brengt u naar het dok van de Western Brook Pond Boat Tour. Deze tocht brengt u langs de hoge kliffen van dit gebied. Dit UNESCO World Heritage Site met hangende valleien
10
Dag ter vrije besteding. Besteed u de ochtend om enkele plaatsen aan de noordkant van het park te bezoeken, waaronder de Lobster Cove Head Vuurtoren, Norris Point Look-off en Rocky Harbour
11
Op naar St. Anthony. Onderweg is een stop bij Arches een tip, evenals Port Aux Choix.
12
Dag ter vrije besteding
13
Rit naar Steady Brook aan de zuidkant van Nationaal Park Gros Morne. Wandel de Green Garden Trail langs de kust met de zeearmen, lava, weiden, en wilde schapen. In het traditionele vissersdorp Woody Point kunt u heerlijk dineren.
14
Rijden naar de luchthaven van Deer Lake – inleveren huurauto- internationale terugvlucht
15
Aankomst

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Fogo Island Inn

Een uniek hotel op Fogo Island, voor de kust van Newfoundland, met een uitzonderlijke ligging en service.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top