Algonquin Provincial Park

Magisch is een kanotocht over de meren van Algonquin, als de stilte neerdaalt en alle zintuigen op scherp staan. Dan ontstaat die intieme dialoog met de omgeving, zonder woorden.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Algonquin Provincial Park

ALGONQUIN PROVINCIAL PARK

Rollende heuvels met esdoornbossen zijn doorkliefd door ontelbare meren en kreken. Algonquin biedt vele wandelopties, variërend van een ommetje van anderhalf uur tot trekkings van meerdere dagen. Ook per mountainbike kunt u enkele routes verkennen, zoals de betrekkelijk lichte Old Train Bike Trail of juist een pittige tocht met uitdagende hellingen en hier en daar modderige paden. De essentie van het enorme natuurgebied ervaart u echter vooral als u er per kano of kajak op uittrekt.

BEVERDAMMEN EN FORELLEN

De waterkaart toont alle bevaarbare verbindingen tussen de meren, stroomversnellingen en kampeerplaatsen. Terwijl uw kano stil over het water glijdt, kunnen uw ogen de oevers en het water aftasten, en inzoomen op de details. Forellen zijn zichtbaar in het glasheldere water, een oude beverdam spoort aan om te zoeken naar de bouwers, en vogels zijn in alle lagen van de vegetatie en op het water te vinden. Misschien heeft u geluk, en ziet u wolven of zwarte beren langs het water.

HET VOORJAAR IN ALGONQUIN

Kort na de winter is Algonquin op haar best, als de eerste bloemen ontluiken en trekvogels terugkeren. Het hele jaar door kunnen sportvissers hun hart ophalen, maar de meimaand staat bekend als de beste periode voor forelvissen. Bovendien heeft u dan tevens de beste kansen om elanden te zien, met name langs de wegen. Op zoek naar restanten strooizout verlaten de dieren in de rustige ochtenduren de beschutting van het bos.

Rondreizen door Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Algonquin Provincial Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top