Baffin Island

Het grootste eiland van Nunavut is het meest dichtbevolkt, wat een uiterst betrekkelijk gegeven is. Maak kennis met de moderne Inuit, hun oude tradities, en hun bijzondere levenswijze.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Baffin Island

Nunavut

Van de 36.000 bewoners (meest Inuit) van het territorium Nunavut woont bijna eenderde op Baffin Island. Buiten de hoofdstad Iqaluit zijn er slechts een tiental kleine communities, waaronder Pond Inlet. Ondanks hun bescheiden grootte in het immense omringende landschap, zijn het plaatsen van ongekende betekenis. De grote contrasten zullen u verrassen: het leven rond de poolcirkel is vol oude tradities en folklore, maar ook vol moderne gadgets.

IQALUIT

Iqaluit ligt in het uiterste zuiden. In de warmste maanden zijn delen van de arctische toendra ijsvrij. Een korte explosie van kleur is het gevolg, als mossen en grassen tot bloei komen. De natuur heeft haast: insecten zijn korte tijd actief, en rendieren profiteren van het blootliggende groen.

POND INLET EN DE INUIT

Hoe anders is het in het noorden van Baffin Eiland! De sledes trekken sporen in de sneeuw, alleen kleine plassen en scheuren in het ijs verraden dat het zomer wordt. Maak kennis met het harde leven op de noordpool, de walvisjacht, iglo's, dikke parka's van zeehondenbont, de beroemde neuskus en het verdwijnende ijs, welkom bij de Inuit. De Inuit-gidsen weten het landschap feilloos te lezen. Zij nemen u mee naar oorden ver buiten Pond Inlet, voor een ontdekkingstocht langs de rand van het eiland. Puur natuur zover het oog reikt! De intense ervaring geeft u bovendien een kijkje in de levenswijze die volledig past in het arctisch gebied. De Inuit zijn volledig afhankelijk van de jacht en visvangst dat in het ongerept en uitgestrekt gebied voorkomt. De dieren zorgen niet alleen voor het voedsel, maar worden ook gebruikt als warme kleding en voor de tenten waarin zij een deel van het jaar vertoeven. Het dwingt bewondering af: hoe zal het leven hier zijn tijdens de barre poolwinter.

Rondreizen door Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Baffin Island

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top