Rocky Mountains

Het uitgestrekte hooggebergte is een aaneenschakeling van wijd uitgeslepen valleien, spitse bergpieken, gletsjers, turquoise en inktblauwe meren. Schilderachtig mooie panorama’s over de volle lengte!

Rocky Mountains

ROCKY MOUNTAINS

Het Canadese deel van de Rocky Mountains strekt zich uit over 1.450 kilometer. De geologie van de reeks bergketens is complex, de oerkrachten die hier hun werk deden zijn bijna voelbaar in dit indrukwekkende landschap. De Canadese Rockies zijn schilderachtig mooi, een lofzang op de natuur.

VIJF NATIONALE PARKEN

Geen wonder dat er maarliefst vijf nationale parken zijn, met honderden wandelroutes en talrijke mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Trek uw wandelschoenen aan, en trek erop uit voor een korte wandeling naar een waterval, een dagtocht, of een meerdaagse trekking door diepe canyons en langs bergruggen. Zo ervaart u de schaal van het landschap en de immense hoogte van de besneeuwde bergen het meest intens!

ICEFIELDS PARKWAY

Een bijzonder traject is de Icefields Parkway, ofwel highway#93 die Banff National Park en Jasper National Park verbindt. Het is mogelijk om de route in een paar uur af te leggen, maar de omgeving zal u verleiden tot vele stops bij uitzichtspunten en voor korte wandelingen. In de dalen heersen aangename temperaturen. Meren kleuren in de zomermaanden fel turquoise, door het sediment dat wordt meegevoerd door smeltwater van de gletsjers. Zodra u Columbia Icefield doorkruist daalt de temperatuur flink, de wind die van de Athabasca gletsjer komt is ijzig koud! Stap in een helikopter voor een rondvlucht over de gletsjer en langs bergflanken: sensationeel!

Rondreizen door Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Rocky Mountains 

Fairmont Jasper Park Lodge

Luxueuze lodge in de ruige Canadese Rockies

INSPIRATIE VOOR Rocky Mountains

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top