Indrukwekkende rondreis West-Canada

Een uitgebreide rondreis West-Canada naar uitgestrekte natuurgebieden, spectaculaire bergpassen, gletsjers en bergmeren.

Noel Hendrickson

Indrukwekkende rondreis West-Canada

Een uitgebreide rondreis West-Canada naar uitgestrekte natuurgebieden, spectaculaire bergpassen, gletsjers en bergmeren.

Noel Hendrickson

Indrukwekkende rondreis West-Canada

Rocky Mountains, helderblauwe meren en wildlife

De reis begint in Banff, één van de oudste nationale parken van Canada. Een bijzondere plek, omgeven door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains, gletsjers en kristalheldere bergmeren als Lake Minnewanka. Maak een boottocht over Lake Minnewanka, of bezoek Yoho National Park en de Johnstone Canyon. Hier kunt u wandelen, heli-hiken, paardrijden en raften.
De Icefields Parkway brengt u naar Jasper, via het helderblauwe meer Lake Louise, gelegen in een schitterende omgeving met ruige bergen met besneeuwde toppen.
Het berglandschap verdwijnt langzaam als u met de Rocky Mountaineer dwars door de bergen richting de kust naar Vancouver rijdt. Op Vancouver Island domineren bossen en regenwoud, met langs de kust prachtige stranden. Ook hier wacht de omgeving op u om ontdekt te worden, zowel aan land als op het water. Spot walvissen, zwarte beren, zeeleeuwen en otters vanaf het water van de Clayoquot Sound's UNESCO Biosphere Reserve. Of maak een wandeling door het prachtige Pacific Rim National Park.
Een van de laatste overnachtingen is in een bijzondere bear lodge. Alles staat hier in het teken van begeleide tochten op zoek naar grizzlyberen. Een schitterende plek om uw rondreis af te sluiten.

TIPS & TOPS INDRUKWEKKENDE RONDREIS WEST-CANADA:

  • Wij raden u aan om in de omgeving van Lake Louise zeker te stoppen bij Morraine Lake, Emerald Lake of Yoho National park. Parkeer de auto en maak een (korte) wandeling in de overweldigende natuur.
  • Tijdens de rit over de Icefields Parkway volgen de hoogtepunten elkaar in rap tempo op. Neem beslist de tijd om ook bij Bow Lake, Peyto Lake en Mistaya Canyon te stoppen.
  • Of maak een snowcoachtour bij de Athabasca Gletsjer, een van de belangrijkste uitlopers van het Columbia Icefield in de Rocky Mountains. Ook een wandeling op de gletsjer is mogelijk; voor even waant u zich in een ander land van ijs en sneeuw.
  • De prachtige Sea to Sky Highway van Vancouver naar Whistler loopt langs Howe Sound van de kust naar de bergen. Onderweg heeft u mooie vergezichten, rijdt u langs Shannon Falls en kunt u een bezoek brengen aan het indrukwekkende Britannia Mine Museum.
  • Ga in Whistler met de Peak to Peak gondel van de top van Whistler Mountain naar de top van de Blackcomb Mountain.
  • De Butchart Gardens nabij Victoria zijn de mooiste botanische tuinen van Canada. Perfect verzorgd en ’s avonds sfeervol verlicht.
  • Neem wandelschoenen mee want de mogelijkheden voor elke wandelaar zijn eindeloos.
  • Bezoek in Vancouver de verschillende wijken van de kosmolitische stad, zoals het gezellige Gastown met vele restaurants en cafés, of Granville Island met de dagelijkse markt met verse groenten, fruit en diverse kruiden.
  • Wilt u vroegere tijden met een internationale grandeur herleven? Kies dan voor een verblijf in de prestigieuze Fairmont hotels.
  • Kies in Tofino voor een bijzondere overnachting in de natuur bij Clayoquot Wilderness Resort; glamping op ongekend niveau!

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Aankomst Calgary – ophalen huurauto- rijden naar Banff
2 Met Banff Gondola naar Sulphur Mountain om te wandelen
3 Banff – Icefields Parkway - Verblijf bij de prachtige Glacier View Lodge gelegen aan de Athabasca Valley
4 Icefields Parkway – Jasper
5 Jasper – Dag ter vrije besteding
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Canada Rocky Mountains

Rocky Mountains

Het uitgestrekte hooggebergte is een aaneenschakeling van wijd uitgeslepen valleien, spitse bergpieken, gletsjers, turquoise en inktblauwe meren. Schilderachtig mooie panorama’s…
Canada Vancouver Island

Vancouver Island

Een enorm gevarieerde natuur, cultuur, milde tot zelfs hoge temperaturen, en een veelheid aan buitenactiviteiten vindt u op Vancouver Island.…

Inspiratie reizen voor Canada