Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vancouver Island

VANCOUVER ISLAND

Vancouver Island en de omringende regio vormen een uiterst complex ecosysteem. U vindt er regenwouden, rivieren, meren en moerassen, maar ook stranden, kleine eilanden, fjorden, zeestraten en oceanen. Hier kunt u vele dagen rondtrekken door verschillende landschappen en nationale parken, zonder dat u daarbij grote afstanden hoeft af te leggen. Ook als u liever één lodge als vast vertrekpunt verkiest, kunt u wandelen tussen oude cederbomen, genieten van vergezichten vanuit de bergen, rotsklimmen of paardrijden, een strandwandeling maken bij zonsondergang, en nog zoveel meer…

CRUISE TUSSEN WALVISSEN, EILANDEN EN FJORDEN

De wateren rond Vancouver Island gelden als de beste locaties om walvissen te spotten, en er zijn vele vertrekpunten voor walvisexcursies. Vooral orka’s, Minke walvissen en bultruggen worden vaak gezien. Echter, het vroege voorjaar (van maart-begin mei) is gewijd aan de grijze walvis, als de migratie van zo’n 20.000 dieren de westkust van Vancouver Island passeert! Een langere cruise door de Inside Passage is niet seizoensgebonden: de zeestraten tussen de eilanden en het vasteland, diepe baaien en fjorden zijn zomer en winter schilderachtig mooi. 

INHEEMSE CULTUUR

Veel kunstenaars van het vasteland zijn hier neergestreken, maar tevens maakt u op Vancouver Island kennis met de cultuur van de inheemse bevolkingsgroepen. De Kwakwaka’wakw, de Nuu-chah-nulth en de Coast Salish leven ook nu nog in nauwe verbinding met de natuur. In Nanaimo Petroglyph Park kunt u een wandeling maken langs duizend jaar oude, fascinerende rotsgravures met afbeeldingen van allerlei wonderlijke wezens.

Rondreizen door Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top