Een winters avontuur in de Canadese Rocky Mountains

Besneeuwde ruige bergtoppen, dichte witte bossen en bevroren meren. Dat is wintersporten in de Canadese Rocky Mountains waar tal van sneeuwzekere skigebieden liggen. Op uitnodiging combineer ik Edmonton met een bezoek aan Jasper en beleef ik een fenomenaal wintersportavontuur. 

Maggie Luiten

Een winters avontuur in de Canadese Rocky Mountains

Besneeuwde ruige bergtoppen, dichte witte bossen en bevroren meren. Dat is wintersporten in de Canadese Rocky Mountains waar tal van sneeuwzekere skigebieden liggen. Op uitnodiging combineer ik Edmonton met een bezoek aan Jasper en beleef ik een fenomenaal wintersportavontuur. 

Maggie Luiten

Een winters avontuur in de Canadese Rocky Mountains

Besneeuwde ruige bergtoppen, dichte witte bossen en bevroren meren. Dat is wintersporten in de Canadese Rocky Mountains waar tal van sneeuwzekere skigebieden liggen. Op uitnodiging combineer ik Edmonton met een bezoek aan Jasper en beleef ik een fenomenaal wintersportavontuur.

Winterwonderland

Ik heb een directe vlucht naar Edmonton. Bij aankomst in Edmonton reis ik gelijk door naar Jasper. KLM heeft een winter shuttleservice die je van Edmonton naar Jasper brengt en perfect aansluit op de KLM vlucht. Het is ongeveer vier uur rijden van Edmonton naar Jasper. Tijdens de rit ontvouwt zich een prachtig winterwonderland. Ze zeggen dat een stedentrip Edmonton prima te combineren is met een paar dagen natuur en wintersport in Jasper. Ik ben benieuwd wat de komende dagen gaan brengen.

In het donker komen we aan bij Fairmont Jasper Park Lodge, een prachtig resort gelegen aan de oevers van het Lac Beauvert in Jasper National Park. Het Fairmont is veruit het meest luxe hotel in Jasper en heeft bijzonder sfeervol ingerichte cabins. Ik slaap in een ruime net gerenoveerde premium cabin dichtbij het hoofdgebouw.

Lange afdalingen & Canadese gerechten

De volgende ochtend, na vroeg wakker te zijn geworden door de jetleg, worden we met een shuttle richting het Marmot Basin gebracht. De eerste ochtend in Canada en we starten gelijk goed, we gaan een ochtend skiën, iets waar ik naar uit heb gekeken. Na het huren van ski’s ontmoeten we onze gids waarmee we het skigebied gaan verkennen. Na twee uur skiën heb ik heel wat van het gebied gezien, verse droge poedersneeuw, mooie lange afdalingen, rustige pistes, het is fantastisch!

Het is niet voor niks dat de machtige Rocky Mountains met 100% sneeuwzekerheid op het lijstje staan van mooiste wintersportbestemmingen ter wereld! Zowel beginners als ervaren skiërs zitten hier goed op meer dan 100 kilometer aan pistes voor ieder niveau. Er zijn ook gebieden waar je wel mag skiën maar die niet geprepareerd en gemarkeerd zijn.

Diezelfde middag staat er een Food Tour Downtown Jasper op het programma. Een erg leuke tour waarbij je wandelt van het ene restaurant naar het andere en typisch Canadese gerechten en dranken krijgt geserveerd. Zo probeer ik Poutine, ontdek ik Sortilege en drinken we een biertje bij Jasper Brewing Company. Mijn eerste volle dag in Canada was veelbelovend en sluit ik af in de hottub, om mij heen alles bedekt met sneeuw en een prachtige sterrenhemel. Wat zal morgen mij gaan brengen?

Een levensecht schilderij

Vandaag starten we met een Wildlife Tour waarbij we op zoek gaan naar oa. Elanden, de Wapiti, berggeiten en de dikhoornschaap. We hebben écht net het terrein van Fairmont verlaten en de eerste elanden steken de weg al over. Hier in Jasper een heel normaal fenomeen. We rijden een prachtige route richting Maligne Lake, waarbij er onderweg genoeg tijd is voor het maken van foto’s. Vooral de enorme bevroren meren maken indruk, het is net een levensecht schilderij!

Voor de lunch maken we een stop bij Wilderness Kitchen. Een aanrader voor wie onderweg is naar Maligne Lake. Geïnspireerd door de omgeving met een rijke geschiedenis serveert dit restaurant smokehouse-flavored menu in een bijzonder sfeervolle setting!

Na deze overheerlijke lunch start onze middagactiveit. We gaan een 3-uur durende afdaling maken de Maligne Canyon in. Van onze gids ontvangen we waterdichte laarzen en stijgijzers. Een korte instructie en we gaan op weg. Het is de diepste toegankelijke kloof in het Jasper National Park met in de winter bevroren watervallen, ijsgrotten en ongelofelijke ijsformaties. Het is wonderschoon! Via een pad met zes bruggen heb je telkens weer een ander uitzicht op de kloof.

Hiermee sluit ik mijn avontuur in Jasper af en reis ik de volgende dag terug naar Edmonton, de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta.

Let’s go Oilers!

Ik verblijf in het net nieuw geopende JW Marriott in het upcoming ICE District. Dit hotel is verbonden met het Rogers Place Stadium. Hier staat mij een sportspektakel te wachten, want wie in Edmonton is, gaat naar een ijshockeywedstrijd, dat is wat de locals ons vertellen. Ik weet niet veel van ijshockey maar wat een show! Want de show is bij ijshockey minstens zo belangrijk als de sport zelf; de live band, de mascotte, zelfs van de dweilpauze wordt een spektakel gemaakt.

In Edmonton bezoek ik ook de historische wijk Old Strathcona, hier staat een Bakery Food Tour op het programma. Ik eet de lekkerste Eggs Benedict ooit en bezoek leuke hippe koffietentjes. Zorg wel dat je nog niet ontbeten hebt, want de ene zoetigheid is nog lekkerder dan de andere.

Hiermee komt mijn winterse avontuur tot een eind. Voor mijn vlucht breng ik nog een kort bezoek aan West Edmonton Mall, de grootste shopping Mall van Noord-Amerika. Bizar zo groot!

Ik kan wel stellen dat de Canadese Rockies perfect is voor een complete wintersportvakantie en dat een stedentrip in Edmonton prima te combineren is met een paar dagen natuur en wintersport in Jasper!

Zelf op zoek naar een fenomenaal wintersportavontuur? Wij stellen graag de perfecte reis voor u samen. Neem contact op met onze specialisten.

Meer uit ons blog