Share

Canada

Land van uitersten, en alles ertussenin

Canada heeft de langste kustlijn en landsgrens ter wereld, er zijn maar liefst zes tijdzones en zeven klimaatzones. Er worden temperaturen gemeten van -50ºC, maar het kwik kan eveneens stijgen tot boven de 40ºC. Het op één na grootste land ter wereld kent veel records en extremen, maar Canada gaat vooral over alle nuances daar tussenin. Ergens in dat uitgebreide palet heerst het klimaat dat precies bij u past, in een landschap waarvan uw hart sneller gaat slaan. Canada heeft het allemaal!

De grote metropolen zijn cultureel, snel, groen, hip en chic. U vindt historische charme en moderne trends naast elkaar, in levendige of juist buitengewoon relaxte steden.

Dankzij een goed ontwikkelde infrastructuur kunt u op allerlei manieren prettig rondreizen, ook per trein, cruiseschip, watervliegtuig of helikopter. Op elke bestemming heeft u de keuze uit diverse sportieve of juist ontspannende activiteiten. Canada is een land bij uitstek voor lange trekkings of tochten per kajak, met als essentie een diepe passie voor de rauwe en ongerepte natuur.

De natuurlijke landschappen zijn adembenemend, bijzonder gevarieerd en enorm uitgestrekt. Zo is Wood Buffalo National Park alleen al groter dan Nederland! De Rockies, Banff en Jasper National Park, de bergen van British Columbia en haar eilanden vol culturele overblijfselen van de Haida-Indianen, de gletsjers van Yukon, de permafrost van het subarctische gebied, de herfstkleuren rond de Great Lakes, en meer dan een miljoen meren. De variatie aan wildleven is al even indrukwekkend: ijsberen en grizzly’s, rendieren en wolven, walvissen en narwals… de lijst is eindeloos. Daarnaast kunt u in de wintermaanden met een beetje geluk het dansende licht van de Aurora Borealis aanschouwen.  

VAN ONS BLOG

Arctisch Canada, het onbekende Noorden

De extremen van Arctisch Canada, ik wil het ervaren. In ijzige kou op zoek naar de mythische narwal, een icoon uit de tijd van de vikingen, toen tronen werden versierd met de Narwal hoorn. Slapen in een wapperende tent op twee meter dik ijs, omsingeld door ijsberen. Ik verleg mijn grenzen en reis af naar het Noorden, op zoek naar het onbekende.

Inspiratie voor Canada

Beleef Canada met Untamed

Gold rush trail

Treed in de voetsporen van de pioniers van British Columbia, de goudzoekers die langs rivieren trokken op zoek naar het blinkende goud.

Meer informatie

Vancouver Island

Een enorm gevarieerde natuur, cultuur, milde tot zelfs hoge temperaturen, en een veelheid aan buitenactiviteiten vindt u op Vancouver Island. Alles binnen handbereik, ideaal!

Meer informatie

Whistler

Hoge bergen en diepe dalen. Whistler is een walhalla voor de wintersporter, en in de zomer een heerlijk oord voor liefhebbers van bloeiende alpenweiden met hier en daar nog sneeuw.

Meer informatie

Rocky Mountains

Het uitgestrekte hooggebergte is een aaneenschakeling van wijd uitgeslepen valleien, spitse bergpieken, gletsjers, turquoise en inktblauwe meren. Schilderachtig mooie panorama’s over de volle lengte!

Meer informatie

Algonquin Provincial Park

Magisch is een kanotocht over de meren van Algonquin, als de stilte neerdaalt en alle zintuigen op scherp staan. Dan ontstaat die intieme dialoog met de omgeving, zonder woorden.

Meer informatie
Fiona Hunt

Baffin Island

Het grootste eiland van Nunavut is het meest dichtbevolkt, wat een uiterst betrekkelijk gegeven is. Maak kennis met de moderne Inuit, hun oude tradities, en hun bijzondere levenswijze.

Meer informatie

Ellesmere-eiland

Op het meest noordelijke eiland van Canada gaat de zon ‘s zomers wekenlang niet onder. Het klimaat is guur, maar de imposante omgeving herbergt verrassend veel leven.

Meer informatie

Lancaster Sound

De zeestraat is landschappelijk groots en panoramisch, maar Lancaster Sound kent tevens een uitzonderlijk rijke biodiversiteit. Nergens in het Arctische gebied leven zoveel diersoorten bij elkaar als hier.

Meer informatie

Top accommodaties in Canada

Auberge Saint-Antoine

Meer dan een boutique hotel in het centrum van de oude stad van Quebec-City. Honderden kunstvoorwerpen uit de Franse en Engelse tijd sieren het hotel.

Meer informatie
Bekijk hier meer accommodaties in Canada

Reismogelijkheden:

sluiten