Yukon

Waar magische natuur, kleurrijke geschiedenis en cultuur elkaar ontmoeten

Yukon

Waar magische natuur, kleurrijke geschiedenis en cultuur elkaar ontmoeten

Yukon

LARGER THAN LIFE

WHITEHORSE

Whitehorse is ontstaan tijdens de Klondike Goldrush toen duizenden mensen een barre tocht door bergen en de verraderlijke Whitehorse Rapids maakten om hun geluk te beproeven. Vandaag de dag staat het bekend als de ‘Wilderness City’ met kilometerlange paden die langs rivieren naar beeldschone meren leiden. Of u nu graag wandelt, fietst of kajakt, telkens wacht u een adembenemend uitzicht op de bergtoppen. Ontdek de charmante binnenstad waar u een boeiende mix van shops, musea en eigenzinnige historische gebouwen vindt. Met natuurlijke schoonheid en een geweldige persoonlijkheid is het gemakkelijk om verliefd te worden op Whitehorse.

BUITENGEWONE WEGEN

The Dempster Highway, een van Yukons best bewaarde geheimen. Deze prachtige weg neemt u door onherbergzame gebieden en adembenemende verlaten natuurgebieden mee naar het barre noorden. Na de indrukwekkende wildernis van Tombstone Territorial Park rijdt u door permafrostlandschappen naar Eagle Plains. Neem een foto als bewijs – ‘you did the Dempster’ bij het bord dat aangeeft dat u de poolcirckel heeft bereikt. Ga verder en bereik Nortwest Territories tot aan de gemeenschap van Inuvik of rijd helemaal door tot aan de kust van de Beautfortzee naar Tuktoyaktuk.

Een andere fantastische weg is de Top of the World Highway die u van Dawson City naar Tok, Alaska, brengt. Vaar eerst de Yukon-rivier over met de gratis ferry en start dan uw avontuur op deze ‘off-road’ weg die slingert langs de rivier en prachtige bergketens. Op de oevers zijn historische locaties die herinneren aan de tijd van de Klondike-Alaska Goldrush en archeologische sites, die getuigen dat de eerste mensen hier al 14.000 jaar geleden leefden.

KLUANE NATIONAL PARK & RESERVE

Kluane National Park & Reserve is een indrukwekkend gebied en herbergt 17 van de 20 hoogste bergen van Canada, met Mount Logan op nummer een. Dit is tevens de hoogste berg van Noord-Amerika. Een buitengewone ervaring in een schilderachtig landschap. In de zomer komt Kluane tot leven met zonneschijn, zangvogels en wilde bloemen, maar het is ook de thuisbasis van oude ijsvelden, enorme gletsjers en bergen. Berggeiten en Dall-schapen grazen op de steile hellingen. Ongrijpbare dieren als wolven en lynxen gaan rustig hun gang en grizzlyberen gaan op zoek naar heerlijk gras en wilde bloemen. De kans dat u wildlife spot langs de kant van de weg is groot. Of gaat u liever de lucht in om kariboes, schapen en beren van bovenaf te bewonderen?

NATUURLIJKE WONDEREN

Geniet de hele zomer lang van daglicht, waar u ook bent in Yukon. Hoe verder u naar het noorden reist, hoe langer de dagen. Boven de poolcirkel gaat de middernachtzon van Yukon wekenlang niet onder. Geniet van extra lange zomerdagen wanneer u wandelt of fietst langs spannende routes, peddelt over meren en rivieren of een duik waagt in een van de gletsjermeren. Zie hoe wilde dieren over de toendra dwalen badend in een gouden gloed. De midzomernachten zorgen ervoor dat u zonder haast kunt reizen.

Van augustus tot april kunt u een fantastisch fenomeen waarnemen dat zichtbaar is over heel Yukon, het noorderlicht. Deze prachtige dansende kleuren ziet u het beste bij heldere lucht. Het is magisch!

Rondreizen Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Yukon