Het noorderlicht

Adembenemend schouwspel van dansende kleuren

Het noorderlicht

Magisch natuurwonder

De extreme donkere winter tussen september en april wordt beloond met een overweldigend natuurlijk spektakel. Het Fenomeen van Aurora Borealis, oftewel het Noordelijk licht.

De Aurora Borealis ontleent zijn naam aan de Romeinse godin, aurora, en de Griekse naam voor de noordenwind, boreas. Van september tot april is IJsland een hotspot voor deze schitterende lichtshow. De Aurora Borealis, beter bekend als het noorderlicht, is een natuurlijk fenomeen dat ontstaat wanneer zonnedeeltjes in wisselwerking staan ​​met de atmosfeer in het magnetische veld van de aarde. Hierdoor komt energie vrij, waardoor eigenaardige lichtgevende groene strepen door de lucht ontstaan.

Op heldere winternachten kunt u op pad met onze bedreven  gidsen en gaan "jagen" op de lichten, onze gidsen weten de locaties te vinden waar de omstandigheden het beste zijn om deze lichten op een bepaalde avond te zien.

Er zijn geen garanties dat u tijdens uw verblijf het noorderlicht zult zien, maar in de meeste gevallen worden de waarnemingen buiten de bevolkte gebieden onmiddellijk beter. Een aantal accommodaties op het platteland biedt zelfs een speciale Northern Lights-wekservice.

Rondreizen door IJsland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Het noorderlicht 

Deplar Farm

Luxe droomoord in de magische Fljót Vallei

Torfhús Retreat

Ultiem genieten van authentieke schoonheid

Panorama Glass Lodge

Romantische glazen chalets in het natuurlijke zuiden

Traustholtshólmi

Privé eiland waar de tijd heeft stilgestaan

Hotel Rangá

Funky lodge op het platteland van Hella

Skálakot Manor Hotel

Luxe herenhuis in het zuiden

Hotel Geysir

Viersterrenhotel met uniek uitzicht op wereldberoemde geiser in Zuid-IJsland

ION Adventure Hotel

Luxe boetiekhotel op de lavavelden van Selfoss

Kleif Farm

Intieme familieboerderij in de bergen nabij Reykjavik

INSPIRATIE VOOR Het noorderlicht

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top