Gold rush trail

Treed in de voetsporen van de pioniers van British Columbia, de goudzoekers die langs rivieren trokken op zoek naar het blinkende goud.

Gold rush trail

Treed in de voetsporen van de pioniers van British Columbia, de goudzoekers die langs rivieren trokken op zoek naar het blinkende goud.

Gold rush trail

GOUDKOORTS LANGS DE FRASER-RIVIER

In 1858 werd de kroonkolonie Brits-Columbia werd opgericht. De goudkoorts of gold rush was toen al enige tijd gaande, maar een opzienbarende goudvondst nabij de Fraser-rivier leidde tot versnelling van de claim op het plotseling zo waardevolle gebied. Duizenden pioniers trokken naar Brits-Columbia, gevolgd door tienduizenden mijnwerkers en arbeiders voor de aanleg van wegen, bruggen en spoorlijnen.

DE GOLD RUSH TRAIL

De route van New Westminster naar Barkerville loopt parallel aan de Fraser-rivier. Rijdend over highway BC-97 passeert u wonderschone landschappen. Het zijn dezelfde landschappen die de pioniers zagen, in het trage tempo van paard en wagen, belemmerd door vele obstakels: snelstromend water, drassige gronden en nauwe passages langs steile rotswanden. Daarbij waren er hevige conflicten met de inheemse bevolking, de Indianen. De tol was hoog, maar de drang om een rijke goudader te vinden was groter.

DE ERFENIS VAN DE GOLD RUSH

De route die u rijdt leidt langs historische plaatsen, die hun naam vaak ontleenden aan belangrijke personages uit deze woelige periode. Talrijke plaatsen geven u een kijkje in het leven van de goudzoekers. U kunt openluchtmusea bezoeken, een biertje drinken in een saloon, of overnachten in een authentieke road house. Tevens kunt u kennis nemen van het culturele erfgoed van verschillende indiaanse volkeren, die de gold rush vanuit een heel ander perspectief zullen belichten. 

Rondreizen Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Gold rush trail