Gold rush trail

Treed in de voetsporen van de pioniers van British Columbia, de goudzoekers die langs rivieren trokken op zoek naar het blinkende goud.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Gold rush trail

GOUDKOORTS LANGS DE FRASER-RIVIER

In 1858 werd de kroonkolonie Brits-Columbia werd opgericht. De goudkoorts of gold rush was toen al enige tijd gaande, maar een opzienbarende goudvondst nabij de Fraser-rivier leidde tot versnelling van de claim op het plotseling zo waardevolle gebied. Duizenden pioniers trokken naar Brits-Columbia, gevolgd door tienduizenden mijnwerkers en arbeiders voor de aanleg van wegen, bruggen en spoorlijnen.

DE GOLD RUSH TRAIL

De route van New Westminster naar Barkerville loopt parallel aan de Fraser-rivier. Rijdend over highway BC-97 passeert u wonderschone landschappen. Het zijn dezelfde landschappen die de pioniers zagen, in het trage tempo van paard en wagen, belemmerd door vele obstakels: snelstromend water, drassige gronden en nauwe passages langs steile rotswanden. Daarbij waren er hevige conflicten met de inheemse bevolking, de Indianen. De tol was hoog, maar de drang om een rijke goudader te vinden was groter.

DE ERFENIS VAN DE GOLD RUSH

De route die u rijdt leidt langs historische plaatsen, die hun naam vaak ontleenden aan belangrijke personages uit deze woelige periode. Talrijke plaatsen geven u een kijkje in het leven van de goudzoekers. U kunt openluchtmusea bezoeken, een biertje drinken in een saloon, of overnachten in een authentieke road house. Tevens kunt u kennis nemen van het culturele erfgoed van verschillende indiaanse volkeren, die de gold rush vanuit een heel ander perspectief zullen belichten. 

Rondreizen door Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Gold rush trail

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top