De Canadese Arctische Eilanden

Door dit barre landschap voert één van de meest noordelijke zeeroutes ter wereld. Alleen in de korte zomer is dit ongerepte, lege landschap bereikbaar over water.

De Canadese Arctische Eilanden

Door dit barre landschap voert één van de meest noordelijke zeeroutes ter wereld. Alleen in de korte zomer is dit ongerepte, lege landschap bereikbaar over water.

De Canadese Arctische Eilanden

THE NORTHERN PASSAGE

Meer dan 36.000 eilanden telt de archipel, die grotendeels tot het territorium Nunavut behoren. Tijdens de strenge poolwinters, als de temperatuur daalt tot -35ºC en kouder, bevriezen grote delen van de zeestraten. Doorgangen zijn dan afgesloten, het zeeijs vormt een onneembare barrière voor schepen. Zelfs tijdens de korte zomer kunnen grote opeenhopingen van ijsschotsen de weg afsnijden. Vele expedities gedurende vele eeuwen waren nodig om bevaarbare zeeroutes te vinden, die de Atlantische en de Stille Oceaan verbinden. Het barre landschap kent een maritieme geschiedenis van volharding, overwinteren op een bevroren zee, rampspoed, en uiteindelijk ook triomfen. Maar zelfs al werden verschillende routes in kaart gebracht, er was nooit de garantie dat de Noordelijke Passage elk jaar geheel open zou zijn.

BOVEN DE NOORDPOOLCIRKEL

De laatste decennia kruipen de temperaturen in het Noordpoolgebied structureel omhoog. Een zorgelijke ontwikkeling, maar met een gunstige bijwerking voor u als reiziger: de Noordelijke Passage is aan het eind van de zomer toegankelijker dan ooit, en ook vele fjorden en baaien zijn bevaarbaar. Zo kunt u diep binnendringen in een onherbergzaam, maar onweerstaanbaar mooi gebied, tot ver boven de Noordpoolcirkel. Vanaf een stoer en uiterst comfortabel cruiseschip kunt u wegdromen met uitzicht over het tijdloze landschap, waar de zon nauwelijks ondergaat.

Rondreizen Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in De Canadese Arctische Eilanden

Inspiratie reizen voor De Canadese Arctische Eilanden