Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De kustlijn van Nova Scotia

DE KUSTLIJN VAN NOVA SCOTIA

U ontkomt er niet aan, de zoute smaak op uw lippen, de zilte geur van zeewater. Vroeger of later kijkt u uit over de Atlantische Oceaan of één van de baaien rond Nova Scotia, de kust is nooit ver weg. Of u nu kiest voor een rit over prachtige kustwegen – zoals de Cabot Trail – of een wandeling over strand en rotsen, de oceaan toont haar complexe karakter. Inktblauw, kabbelend water in diepe inhammen, of woeste golven met schuimkoppen die stukslaan op de rotsen. Zeeleeuwen liggen onverstoorbaar te rusten, de koude watertemperatuur deert de walvissen niet. Tijdens een excursie op zee zwemmen nieuwsgierige beluga’s (witte dolfijnen) met de boot mee.

BAAI VAN FUNDY

De enorme kracht van de oceaan is overdonderend in de Baai van Fundy, waar de getijdestroom als een vloeibaar monster komt en gaat. Nergens ter wereld gaan eb en vloed gepaard met de beweging van een dergelijk grote watermassa! Draaikolken, stroom en tegenstroom ontstaan bij hoogtij, u zult het hogerop moeten zoeken. Enkele uren later kunt u afdalen naar de zeebodem, waar krabbetjes rennen over het zand. In de haven wandelt u tussen drooggevallen boten.

HOPEWELL ROCKS

Aan de overzijde van de Baai van Fundy, aan de kant van het vasteland, staan de Hopewell Rocks blootgesteld aan de extreme getijdebeweging. Bij eb rijzen zij tot wel twintig meter hoog boven het zand uit. Het water omvat bij vloed de voet van de rotsformaties, die verder en verder eroderen tot bizarre vormen. 

Rondreizen door Canada

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De kustlijn van Nova Scotia

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top