Scenic Oman

Door de smalle straatjes van de souk naar de weidse vlakten van de woestijn

Scenic Oman

Rondreis langs de highlights van Oman

Hobbelend over de ruige ruggen van het Al Hajar gebergte is het moeilijk uw camera stil te houden. Toch levert deze reis door Oman gegarandeerd prachtige beelden op. Rauwe bergtoppen, bescheiden gesluierd in zacht witte wolken. Eindeloze zandvlaktes, her en der onderbroken door okerkleurige dorpjes. Traditionele kamelenraces die aan de stofwolken op uw foto's een kleurrijke herinnering koppelen.

Maar Oman heeft meer dan stoffige woestijn. De steden Nizwa en Bahla pronken met hun rijk gevulde markten en souks. Trekken bezoekers terug in de tijd met hun oude forten. En poseren gewillig voor de camera hun sierlijk wuivende palmen. In het zuiden is alles frisgroen. Hier in Dhofar groeien dadelpalmen en bloeien de rozen. Bovendien staat hier de exotische Boswellia Sacra, de wierookboom. Wanneer de schors wordt verwijderd komen de sappen vrij waarvan op traditionele wijze al eeuwen lang wierook wordt gemaakt. De geur is niet op camera vast te leggen. Maar in herinnering draagt u deze zeker met u mee.

Tips & Tops Scenic Oman:

 • Oman heeft behalve prachtige natuur ook culturele wonderen die een foto waard zijn. Bezoek de Grand Mosque en ga de uitdaging aan om de negentig meter hoge minaret in uw foto te vangen
 • Benieuwd hoe het is om te slapen onder een deken van sterren? Bekijk dan bij onze aanbevolen accommodaties het Hudhud Bedoeïenenkamp
 • In kleine dorpen nog niet verdwenen: de traditionele manier van leven. Ga tijdens deze trip in gesprek met kamelendrijvers, traditionele tapijtwevers, dadelplanters en vissers
 • Energie over of de memory-card nog niet vol? Maak een trektocht door het Hajar gebergte
 • Verdwaal in de smalle straatjes van de souk. Hier is absoluut álles te koop: van plastic bekers tot antieke geweren
 • Ga terug in de tijd in Misfat al Abriyyin. Te midden van de pittoreske okerkleurige huisjes wanen bezoekers zich in de Middeleeuwen. In de schaduw van een palmboom doen locals graag een poging om het functioneren van het traditionele irrigatiesysteem uit te leggen
 • Bewonder Oman vanaf het water. Stranden, bergen en baaien, dobberend op de Golf van Oman ziet u het allemaal tegelijk. Zoveel moois maakt hongerig. En daarom wacht er een barbeque-lunch op een verlaten strand
 • Het fort in Bahla staat op de werelderfgoedlijst van het Unesco
 • Zoek met uw camera een plekje in het zand in Al Mazyouna en vereeuwig de rode zandduinen bij zonsondergang
 • Meer Midden-Oosten? Koppel Oman dan aan een verblijf in Dubai
 • Deze reis kunnen wij aanbieden in meerdere klassen accommodaties

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Muscat
2 Bewonder de kust van Muscat vanuit een zeiljacht
3 Ontdek de Omaanse hoofdstad Muscat
4 Vertrek rondreis door de binnenlanden van Oman
5 Al Hajar gebergte, de Grand Canyon van Oman
6 Bezoek aan de steden Nizwa en Bahla
7 Vlucht naar Salalah
8 Ontdek Shuwaymiyah, stad van traditionele handwerken
9 Roadtrip langs de kust van Dhofar
10 Ontmoet de lokale bevolking in het grensgebied met Jemen
11 Dwalen door de rode zandduinen van de Rub al Khali
12 Woestijnrit naar Thumrait
13 Retourvlucht vanuit Salalah

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Muscat

Het Perzische tapijt kriebelt zacht onder de voeten van bezoekers. De Grote Moskee staat in schril contrast met het grote winkelcentrum even verderop. Hier geen zacht tapijt, maar glad gepoetste tegels, die bezoekers tegemoet glimmen.

Salalah en Dhofar

Wadi's, kleine oases in zeeën van zand. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden. Ook de tocht er naartoe is soms een uitdaging. Maar eenmaal in het zuiden van Oman, is het groen niet te missen. Hier bevindt u zich in één grote groene oase.

Woestijn

Het huis van de bedoeïenen. Diep in de woestijn blijven tradities bestaan. Gasten worden ontvangen met een kopje kamelenmelk.

Strand

Eindeloze witte stranden, af en toe onderbroken door vissersdorpen

Al Hajar gebergte

In de bergen van Al Hajar is meer dan enkel steen. De randen van dit ruige gebergte zijn zacht: hier ligt het stadje Nakhl, gebouwd rondom een warmwaterbron. Omringd door wuivende dadelpalmen.

Marktstad Nizwa

Bil aan bil paraderen de koeien over het plein in het centrum van Nizwa. De wekelijkse markt is een fotogeniek spektakel. Maar ook de forten rondom het stadje leveren prachtige plaatjes op.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top