Jungletrek en bergvolkeren

Tijdens deze bijzondere route door het noorden van Laos komt u in afgelegen regenwouden, en u maakt kennis met de kleurrijke cultuur van bergvolkeren.

Jungletrek en bergvolkeren

Rondreis door het bergachtige noorden

Ver van asfalt en drukke steden neemt uw gids u mee op een ontdekkingsreis door het bergachtige noorden van Laos. Diverse gebieden ontsluiten zich tijdens enkele meerdaagse trekkings en wandelingen, afgewisseld met het comfort van vervoer over de weg en aangename resorts waar u de nachten in eenvoudige lodges snel vergeet. Zo maakt u het best kennis met de meest ongerepte natuurgebieden, en u ontmoet bergvolkeren die nog op zeer traditionele wijze leven. Sommige etnische groepen tellen slechts enkele honderden individuen!

Tijdens tochten per long tail boat kunt u ontspannen achterover leunen en genieten van het prachtige landschap. Karstgebergte domineert, de heuvels en bergen zijn dicht begroeid. Zelfs op de rotswanden proberen bomen houvast te vinden. Waar dorpen zijn, zijn rijstvelden en plantages.

De reis eindigt waar deze begon: in Luang Prabang. Het is de spirituele hoofdstad van Laos, de stad heeft een grote culturele rijkdom. Bovendien is de sfeer heerlijk en ontdaan van haast. Na uw tocht door het noorden van Laos voelt dit een beetje als thuiskomen.

TIPS & TOPS JUNGLETREK EN BERGVOLKEREN:

  • Ontspannen start in Luang Prabang, waar u een volle dag de tijd heeft om tempels en musea te bezoeken.
  • Boottocht naar de Pak Ou-grotten, een populaire bestemming voor lokale pelgrims.
  • Vanuit Pakbeng kunt u de eerste wandeling ondernemen, of u kunt een bezoek brengen aan Mekong Elephant Camp.
  • Twee volle dagen brengt u door in Nam Kat Yola Pa, een beschermd regenwoud dat pas in recente jaren voor toerisme is ontwikkeld.
  • De route naar Phongsaly is buitengewoon panoramisch. De lange reisdag wordt onderbroken met diverse stops in dorpen, of u kunt even een stuk lopen. Zomaar, omdat het overal mooi is!
  • Tijdens lange wandelingen komt u door verschillende bergdorpen. U ontmoet diverse bergvolkeren, zoals de Hmong, Akha Mouchee, Tai Yag, Laopan en Tau Yue, Lao Loum en Khmu.
  • De Khmu is één van de grootste bergvolkeren in Laos en leven veelal in grote dorpen op een hoogte tussen 400 en 800 meter met een rivier en grondgebied in de buurt voor de rijstproductie. Wilt u een keer bij ze overnachten en gaat u ze helpen met het oogsten van de rijst? Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden.
  • Wat maakt de Phongsaly-thee zo bijzonder? Thee-experts leggen het u uit op een oude thee-plantage, waar de oudste theebomen maarliefst zes meter hoog zijn!
  • Vier uur lang vaart u over de Mekong, en u kunt genieten van dramatisch mooie landschappen. Uw gedachten zullen afdwalen naar de dorpen achter de bergen, en alle bijzondere indrukken van de afgelopen dagen.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Luang Prabang
2 Uitgebreide stadswandeling met gids
3 Boottocht naar Pak Beng – stops bij de Pak Ou-grotten en het dorp Ban Baw
4 Optionele wandeling in de omgeving van Pak Beng
5 Voettocht naar Oudomxay
6 Voettocht naar Nam Kat Yola Pa, een beschermd regenwoud
7 Jungletocht door Nam Kat Yola Pa
8 Voettocht naar Phongsali - stadswandeling
9 Wandeling door dorpen rond Ban Aya
10 Wandeling bij Ban Komaen – transfer naar Muang Khua
11 Cruise per long tail-boot over de Nam Ou-rivier
12 Korte boottocht naar Ban Sopkhan – wandeling langs Hmong- en Khmu-dorpen
13 Transfer naar Luang Prabang – middag vrij te besteden
14 Retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Het regenwoud van Nam Kat Yola Pa

U komt weinig mensen tegen tijdens een trekking door het beschermde regenwoud van Nam Kat Yola Pa. Het is hier puur en ongerept.

Luang Prabang

Waar de Mekong en de Nam Khan-rivier samenkomen ligt de spirituele hoofdstad van Laos. Zowel de stad als de omliggende regio hebben buitengewoon veel te bieden.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top