Ban Kong Lor

De Hin Boun-rivier vond een weg dwars door het poreuze karstgebergte. Stap in een boot, en vaar mee door de fenomenaal mooie Kong Lor-grot.

Ban Kong Lor

NATUURLIJKE TUNNEL

De long tail boat vaart stroomopwaarts over de Hin Boun-rivier. Het groenige water stroomt rustig tussen zanderige oevers, omzoomd met hoge bomen en kalkrotsen. U stevent af op een gapende muil, de ingang van de Kong Lor-grot. Ineens wordt het donker, koeler, vochtig, en elk geluid weerkaatst hol tegen de rotswanden. Vanaf dat moment meandert u 7,5 kilometer door de ingewanden van de berg, een adembenemend mooie ervaring!

DE KORTSTE WEG NAAR DE VALLEI

Voor de lokale bevolking is de tocht door de Kong Lor-grot de kortste weg naar de vallei achter de berg. Het kan zijn dat u wordt ingehaald door een boot, die zonder dralen op weg is naar de andere zijde. U heeft echter de tijd om rond te kijken en een paar keer uit te stappen, en u te verwonderen over de gigantische proporties van deze grot. Op sommige plaatsen is de grot tientallen meters breed én hoog, als natuurlijke kathedralen met enorme stalacmieten en stalactieten. Het schijnsel van de hoofdlamp tast de wanden af, de grilligheid van de route vol bochten is onvoorspelbaar. Het zonlicht komt als een verrassing, even knijpt u met uw ogen.

Rondreizen door Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Ban Kong Lor

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top