Ban Kong Lor

De Hin Boun-rivier vond een weg dwars door het poreuze karstgebergte. Stap in een boot, en vaar mee door de fenomenaal mooie Kong Lor-grot.

Ban Kong Lor

De Hin Boun-rivier vond een weg dwars door het poreuze karstgebergte. Stap in een boot, en vaar mee door de fenomenaal mooie Kong Lor-grot.

Ban Kong Lor

NATUURLIJKE TUNNEL

De long tail boat vaart stroomopwaarts over de Hin Boun-rivier. Het groenige water stroomt rustig tussen zanderige oevers, omzoomd met hoge bomen en kalkrotsen. U stevent af op een gapende muil, de ingang van de Kong Lor-grot. Ineens wordt het donker, koeler, vochtig, en elk geluid weerkaatst hol tegen de rotswanden. Vanaf dat moment meandert u 7,5 kilometer door de ingewanden van de berg, een adembenemend mooie ervaring!

DE KORTSTE WEG NAAR DE VALLEI

Voor de lokale bevolking is de tocht door de Kong Lor-grot de kortste weg naar de vallei achter de berg. Het kan zijn dat u wordt ingehaald door een boot, die zonder dralen op weg is naar de andere zijde. U heeft echter de tijd om rond te kijken en een paar keer uit te stappen, en u te verwonderen over de gigantische proporties van deze grot. Op sommige plaatsen is de grot tientallen meters breed én hoog, als natuurlijke kathedralen met enorme stalacmieten en stalactieten. Het schijnsel van de hoofdlamp tast de wanden af, de grilligheid van de route vol bochten is onvoorspelbaar. Het zonlicht komt als een verrassing, even knijpt u met uw ogen.

Rondreizen Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Ban Kong Lor