Het Bolaven Plateau

Etnische groepen, koffie, jungle en watervallen, dat is de korte samenvatting van het Bolaven Plateau. En natuurlijk het koelere klimaat!

Het Bolaven Plateau

Dichte jungle, beken en rivieren

Een hoogtekaart van Laos verraadt dat het Bolaven Plateau van vulkanische oorsprong is. De geërodeerde restanten van een werkelijk gigantische, ingestorte krater vormen het landschap dat oprijst uit de verder lage en vlakke regio. De vruchtbare grond voedt de dichte jungle, waar beken en rivieren een weg naar beneden zoeken. Soms storten zij met donderend geweld een diep ravijn in. Of u hier één of meerdere dagen doorbrengt, u ziet talloze watervallen. Geniet van al die indrukwekkende en idyllische plekken vol varens en mossen, luidruchtig door het neerstortende water, uitnodigend voor een frisse duik.

KOFFIEPLANTAGES

De combinatie van een koeler klimaat en vruchtbare grond is erg gunstig voor de land- en tuinbouw. U passeert plantages met fruitbomen, rotan en kardamom, maar bovenal zijn de hellingen begroeid met koffiestruiken. Bent u koffieliefhebber, dan kunt u hier uw hart ophalen: er is voldoende gelegenheid om versgebrande koffie te proeven, en verschillende soorten te vergelijken.

ETNISCHE GROEPEN

Tijdens uw verkenning ontmoet u verschillende etnische groepen. De Laven – aan wie het plateau zijn naam ontleent – maar ook Alak, Katu, Suay en Tahoy. Op de bijzonder levendige markten komt u ze tegen. Veelkleurige kledij, de zoete geur van rijpend fruit, flarden van gesprekken in een taal die u niet verstaat… uw zintuigen worden constant geprikkeld.

Rondreizen door Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Het Bolaven Plateau

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top