De verborgen stad van Viengxay

Onder een deken van landschappelijk schoon ligt ‘De Verborgen Stad’. Een bezoek aan dit grottenstelsel laat zonder twijfel een diepe indruk achter.

De verborgen stad van Viengxay

Grottenstelsel getransformeerd tot stad

De natuurlijke omgeving is schilderachtig, het landschap wordt bepaald door met jungle bedekte karstbergen, die weerspiegelen in het water van natte rijstvelden. Het zal u niet meteen opvallen, maar geen gebouw in Viengxay is ouder dan enkele decennia. Buitengewoon zwaar was het lot van Viengxay tijdens de Vietnamoorlog. Gedurende negen jaar werd de regio zó hevig gebombardeerd, dat de bevolking – de Pathet Lao – gedwongen waren om zich terug te trekken in grotten.

DE VERBORGEN STAD

Lokale gidsen nemen u mee naar een uitgebreid grottenstelsel, dat werd getransformeerd tot een ware stad. Naar schatting 20.000 Pathet Lao wisten hier te overleven. Tijdens de rondleiding ziet u grotten die dienst deden als woonruimtes, markten, een bakkerij, school en ziekenhuis, maar ook waren hier een radiostation, ministeries en militaire barakken. De Verborgen Stad is een beklemmend oorlogsmonument dat diepe bewondering afdwingt. Terug in het daglicht moeten uw ogen wennen aan zoveel zon, uw huid warmt snel op, u hoort de geluiden van het woud. De littekens in het landschap zijn niet langer zichtbaar, en ook de bevolking kijkt vooruit. Hun nieuwe stad is volop in ontwikkeling.

Rondreizen door Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De verborgen stad van Viengxay

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top