Xe Pian National Protected Area

Wetlands met grazende koeien, grote groene weiden en jungle typeren de beschermde natuur waar nog vele zeldzame dieren leven

Xe Pian National Protected Area

Beschermde wetlands, weiden en jungle in het zuiden van Laos

Een heuvelachtige lappendeken van jungle, uitgestrekte wetlands met grazende koeien en grote watervogels en groene weiden typeren Laos’ Xe Pian National Protected Area. Het park van formaat behoort tot de top drie beschermde gebieden van Laos waar de natuur nog in volle vrijheid haar gang kan gaan. De meer dan 29(!) verschillende ecosystemen zijn de basis voor een ongekend rijke en gevarieerde flora en fauna. Tijdens jungletrekkings kunt u zeldzame dieren tegenkomen, zoals de Aziatische olifant, tijger, goudwanggibbon, gaur, Aziatische wilde hond, Aziatische zwarte beer, honingbeer, banteng en zelfs het Javaans schubdier. Ook vogelaars kunnen hier hun hart ophalen, in Xe Pian leeft de grootste verscheidenheid aan vogelsoorten van Laos, waaronder de bijzondere dubbelhoornige neushoornvogel.

Aanrader is een homestay bij de lokale bewoners, evenals door hen georganiseerde trekkings. Zij zullen u graag meer vertellen over de gebruiken van de Brau, Su en Lao Loum, de etnische groepen die in het gebied leven.

Rondreizen door Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Xe Pian National Protected Area 

Kingfisher Ecolodge

Comfortabel resort in de Beung Kiat Ngong Wetlands

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top