Kandy

Kandy ligt in het hart van Sri Lanka. De tweede stad is in cultureel opzicht ook het kloppend hart van het eiland. En dat alles dankzij de tand van Boeddha

Kandy

Cultureel Kandy

Colombo is dan misschien de hoofdstad maar Kandy is het culturele centrum van het eiland. En als Sri Lanka het podium is, staat Kandy daar midden op. In de spotlights. Want tot de komst van de Britten was Kandy nog het centrum van een zelfstandig koninkrijk. En daardoor is het nu nog altijd het centrum voor traditionele gebruiken, dans, muziek en architectuur. Naast het culturele erfgoed is ook de omgeving indrukwekkend. Het Kandy meer zorgt voor een landelijk karakter. De heuvels die de stad omringen, functioneren als coulissen. Geen verkeerde plek om te in verblijven.

De grootste show vindt jaarlijks plaats in de maanden juli en augustus. Het Esala Perahera festival verandert de stad in een spektakel. Tien nachten op een rij gaan processies door de straten. De laatste nacht, bij volle maan, is als de slotvoorstelling. Dansers en drummers worden gevolgd door een stoet van kleurrijk versierde olifanten. De festiviteiten vinden plaats ter ere van de heilige tand. Deze tand van Boeddha ligt in een gouden stoepa, in de Temple of Tooth. Ook dit is een van de hoogtepunten van de stad en behoort bovendien tot de 'permanente voorstellingen'. Dagelijks schuifelen honderden gelovigen met offers langs de plek waar Boeddha's tand sinds de zestiende eeuw zou liggen: heilig voor Boeddhisten, een werelderfgoedlocatie voor reizigers.

Rondreizen door Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Kandy

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top