Minneriya National Park

Het grote waterbassin van Minneriya National Park is de favoriete verzamelplaats van de Aziatische olifanten. De ‘Gathering of Elephants’ is een dagelijks avondritueel van ruim 150 olifanten

Minneriya National Park

'Gathering of Elephants' 

Minder bekend dan de grote natuurparken in het zuiden van Sri Lanka, maar zeker niet minder mooi. Het Minneriya National Park is ieder jaar tussen juni en oktober het favoriete verblijf van de Aziatische olifant. Avond aan avond verzamelen de dieren zich voor een hapje en een drankje een de waterkant van Minneriya National Park. Deze 'Gathering of Elephants' is de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld.

In het droge seizoen komen hier iedere avond ruim 150 olifanten samen. Verleid door het grote waterbassin en het fris groene gras. Maar ook buiten het seizoen huist de Aziatische olifant in dit park. Door de gevarieerde natuur, van droge bossen tot moeraslandschap, voelen velen zich hier thuis. Vogels, herten, apen en beren. Zelfs luipaarden lopen hier rond. Maar wie hen wil zien, moet diep de jungle in. Het dagelijkse theekransje aan de waterkant slaan zij over.

Rondreizen door Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Minneriya National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top