Horton Plains National Park

De verrassing van Sri Lanka. De Horton Plains zijn het rauwe randje van dit lieflijke land

Horton Plains National Park

De verrassing van Sri Lanka. De Horton Plains zijn het rauwe randje van dit lieflijke land

Horton Plains National Park

Pieken en prachtige uitzichten

Groen, hoog, bebost en bemost, ruig en meer dan een paar graden kouder dan de rest van Sri Lanka. Op tweeduizend meter hoogte is alles anders. De Horton Plains, een hooggelegen grasland met hoge pieken en prachtige uitzichten, zijn de verrassing van Sri Lanka. Tenminste, als u vroeg opstaat. Want na negen uur 's ochtends, wanneer de rest van het land aan zijn dag begint, gaan hier de gordijnen dicht. De wolken zakken tussen de bergen en laten wandelaars achter in een witte deken van mist.

Komt u voor die tijd, dan kunt u genieten van puur natuur. Steile kliffen en een kilometer diepe afgrond, markeren de grens van dit park. Op uitkijkpunt World's End voelt een simpele steen als een troon. Het uitzicht is machtig. Dorpen en theeplantages zijn niet meer dan vlekjes ver beneden u. Maar kijk niet alleen naar beneden. Aan de horizon reikt het zicht vele malen verder. Sommigen beweren het hele land in één keer te kunnen zien. Niets staan in ieder geval het zicht op de zuidkust en de Indische Oceaan in de weg.

Rondreizen Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!