Udawalawe National Park

Kuddes olifanten in het wild

Udawalawe National Park

KUDDES OLIFANTEN IN HET WILD

Udawalawe National Park is gelegen tussen het bergland en de kust, en staat bekend om de grote kuddes olifanten die hier in het wild rondlopen. Op sommige plaatsen in het park kunt u wel meer dan vijftig olifanten tegelijk waarnemen. Zij leven in en rondom het grote reservoir. Na een hevige regenbui ontstaan er vaak ook prachtige tijdelijk lagunes op andere plaatsen in het park. Verder leven hier bijzonder grote roofvogels en waterbuffels in aanzienlijke aantallen tussen de groene junglestruiken, grasvlaktes en oude teakbomen. De grootste vogelsoort van Sri Lanka wordt hier regelmatig gespot, de Javaanse maraboe.

Breng naast een bezoek aan Udawalawe National Park ook een bezoek aan het weeshuis voor olifanten, het Elephant Transit Home, waar jonge olifanten tot ze 4 à 5 jaar zijn worden opgevangen, verzorgd en beschermd. 

Rondreizen door Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Udawalawe National Park 

Ahaspokuna

Kleinschalig en uniek gelegen bushcamp in het heuvelland van Sri Lanka

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top