Polonnaruwa en Anuradhapura

Vervlogen tijden betekenen niet altijd vergane glorie. De oude koningssteden Polonnaruwa en Anuradhapura zijn nu minstens zo indrukwekkend als eeuwen geleden.

Polonnaruwa en Anuradhapura

Koningssteden van Sri Lanka

In 380 voor Christus vestigde zich in Anuradhapura de eerste koning. Vijftienhonderd jaar later en 119 koningen verder, werd de stad afgedaan als koningsstad. Maar de heiligdommen zijn er in de loop der jaren niet minder heilig op geworden. Publiekstrekkers zijn de dagoba's, de grootste stupa's van Sri Lanka. Deze enorme boeddhistische monumenten maken Anuradhapura tot een pelgrimsplaats. Dagelijks lopen pelgrims als eerbetoon aan de goden drie rondjes om de stupa. Bezoekers zijn welkom om mee te lopen.

Een plaats in de spotlights is er ook voor de Sri Maha Bodhi boom, de 'Bo Tree'. Deze reus was ooit niet meer dan een stekje, maar wel een stekje van de boom waar de Boeddha onder zat toen hij verlicht werd, en het ware inzicht kreeg.

Het kleinere Polonnaruwa is ruim duizend jaar jonger en de brokkelende paleizen en kloosters zijn hier dan ook in betere staat. De omgeving is groen, maar het is de jungle niet gelukt dit terrein te veroveren. De ruines uit de twaalfde eeuw zijn daarom nog duidelijk te herkennen als tempels. Oude zuilen staan nog overeind. En naast de enorme boeddha's voelen bezoekers zich nog steeds klein. De eeuwen hebben een zwart laagje achtergelaten op de ooit witte stenen van deze heiligdommen. Maar de Boeddha heeft nog altijd een glimlach op zijn gezicht.

Rondreizen door Sri Lanka

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Polonnaruwa en Anuradhapura

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top