Lumbini

Volg de voetsporen van Boeddha

Lumbini

Volg de voetsporen van Boeddha

Lumbini

In de voetsporen van Boeddha

Voor de precieze plek waar Siddhartha Gautama Boeddha in 623 voor Christus geboren werd, staat een lange rij wachtenden. Een zacht gezoem stijgt op uit de mensenmassa: gelovigen prevelen hun gebed. Ook u bent welkom in de rij, maar bent zeker niet de eerste die Boeddha eer bewijst. Al sinds ruim voor onze jaartelling is Lumbini een pelgrimsplaats voor boeddhisten.

Tegenwoordig staat Lumbini zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Boeddhisten van over de hele wereld komen samen in de heilige tuin. Behalve de Maya Devi tempel die is gebouwd op de plaats waar Boeddha geboren werd, vindt u hier ook de Bodhi boom. Zijn laaghangende takken met daarin een wirwar aan gebedsvlaggen werpen een schaduw op de plek waar Boeddha mediteerde.

Lumbini is niet alleen een plek om te genieten van de serene rust. Ook is het een mooi startpunt voor een fietstocht door de regio. Rondom Lumbini liggen 62 archeologische vindplaatsen. Deze oude resten mengen moeiteloos met alle nieuwe tempels en gouden stupa's, geschonken door boeddhistische gemeenschappen van overal ter de wereld.

Rondreizen Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!