Himalayavluchten

De toppen beklimmen is slechts voor een enkeling weggelegd

Himalayavluchten

De toppen beklimmen is slechts voor een enkeling weggelegd

Himalayavluchten

Helikopteren boven de Himalaya

Vanuit de lucht ziet u de scherpe en onvoorspelbare vormen.  Al het glooiende is uit het landschap verdwenen. De snijdende randen van bergruggen wisselen zich af met grillige pieken. U kijkt neer op het gebergte waar u het grootste deel van uw reis tegenop kijkt. Maar dit maakt de Himalaya niet minder indrukwekkend. Zon- en schaduwkant geven iedere berg twee levens. Een bestaan in de spotlights, met de zon die de sneeuw fel doet oplichten. Aan de andere kant hullen de bergen zich in een mysterieuze schaduw. Een afspiegeling van hun dreigende en ongrijpbare karakter.

Een helikoptervlucht kunt u doen op verschillende plaatsen in het land. In de regio van de Mount Everest, vliegt u onder andere over het Everest Base Camp. Vanuit de lucht ziet u de Everest Gletsjer en de beroemde Everest Ice Fall. U kijkt uit over de top van de Lhotse (8516 meter), bergpas South Col (7906 meter) en de Mount Everest (8848 meter). Wie goed kijkt ziet op deze hoogte ook nog tekenen van leven. Kloosters in de beschutting van een bergrug. Dorpen van de Sherpa, de geharde bewoners van dit ruige gebied. Aan de andere kant van de Himalaya ligt de Annapurna regio. Wie hier vliegt heeft uitzicht op de toppen van de Annapurna (8091 meter) en Macchapucchre (6993 meter), de dorpen van de Gurung en de Pokhara vallei. En dat alles in één oogopslag.

Rondreizen Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!