Kathmandu

Waar traditie en cultuur sijpelen aan alle kanten door het leven van alledag

Kathmandu

Waar traditie en cultuur sijpelen aan alle kanten door het leven van alledag

Kathmandu

Cultuur in Kathmandu

De smalle straten van de hoofdstad slibben langzaam dicht als in de loop van de ochtend handelaren hun koopwaar uitstallen. Pashmina's liggen rijen dik. Op kartonnen dozen verkopen vrouwen de opbrengst van hun moestuin. Het loof van de wortels wordt vertrapt door de eindeloze stroom voorbijgangers die nu en dan door een rakelings passerende motor tussen de groenten wordt gedwongen. Bijkomen van een koopjesjacht in de wijk Thamel kan in de prachtig aangelegde tuinen van de Garden of Dreams. Een plek om van de hectiek te bekomen te midden van paviljoenen, perken en fonteinen. Welke steeg vanuit Thamel u ook kiest, bijna allemaal komen ze uit op Durbar Square: het middelpunt van de stad vol oude tempels en paleizen.

De Taleju tempel, met haar drie verdiepingen hoge dak en traditioneel Newari houtsnijwerk steekt er letterlijk en figuurlijk bovenuit. Een tempel mag een religieuze plek zijn, ook op de trappen van de tempels wordt gehandeld. Bloemenslingers als offer aan de goden hangen rij naar rij uitgestald. Verkopers schreeuwen hun aanbieding van de dag naar voorbijgangers.

De Swayambunath (ook wel de apentempel) weet reizigers weer uit deze oase van rust te lokken. De gebedswielen rondom dit boeddhistische tempelcomplex draaien onophoudelijk door de langstrekkende stroom reizigers en pelgrims. Wie in de tempels naar binnen gaat ontmoet monniken in gebed. Buiten springen apen voor de lens van fotograferende bezoekers, al ware het om de bijnaam van deze tempel nog eens te verduidelijken. Op de centrale stoepa imponeren de grote alziende ogen van Boeddha.

Wilt u buiten alle cultuur in Kathmandu, ook het dak van de wereld zien? Mountainflights nemen passagiers mee voor een surrealistisch zicht op de wereld, where the world can't find you...

Rondreizen Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Kathmandu