Bardia National Park

Een onontdekt natuurpark in het verre westen

Bardia National Park

Een onontdekt natuurpark in het verre westen

Bardia National Park

Dwars door onontdekt gebied

Het contrast met Kathmandu kan niet groter. Stadsgeluiden zijn vervangen door stilte. Eindeloze vlaktes komen in de plaats van smalle straten. Tijger, neushoorn en olifant vervangen de winkelier, manager en toerist. Bardia National Park is nog onontdekt gebied. Het park (Nepals grootste) strekt zich uit over de laaglanden van de Terai. Afgelegen en geïsoleerd, leidt de Aziatische tijger hier een ongestoord bestaan. Bardia is één van zijn meest uitgestrekte leefgebieden. Reizigers die er één zien, hebben extreem veel geluk.

Met enig geduld zijn de kansen op andere dieren groter. Herten, apen of een Aziatische olifant in het lange stugge gras dat naar dit dier vernoemd is. Het rietachtige olifantengras wordt in januari gesneden waardoor dieren zich minder makkelijk kunnen verschuilen. Misschien treft u de eenhoornige Indische neushoorn aan de rand van een plotseling zichtbare waterplaats. Andere dieren zoeken dekking in het dichte bos. De cobra en python glijden over de bodem. Boomtoppen worden bevolkt door vele vogelsoorten, waaronder enkele bijna verdwenen vogels als Baardtrap en de Saruskraanvogel. Ook in de Geruwa rivier, aan de westgrens van dit park, vertoeven zeldzame soorten. De rivierdolfijn duikt hier regelmatig op. Aan de oevers wachten de moeraskrokodillen hun kansen af.

In Bardia National Park zijn het niet alleen de dieren die het park aantrekkelijk maken om te bezoeken. In de bufferzones rondom het park vindt u het authentieke plattelandsleven. Plaatselijke boeren groeten met een vriendelijk 'namaste' terwijl ze met hun ossen het land bewerken. Ver van het hectische Kathmandu heerst hier kalmte. Het ecosysteem met jungle, weiden en rivieren in Bardia National Park, is minstens zo gevarieerd als het centrum van hoofdstad Kathmandu.

Rondreizen Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!