Himalaya Trekking

Wie de bergen echt wil ervaren, maakt een trektocht

Himalaya Trekking

Op doortocht door de Himalaya

De paden hebben al vele voetstappen te voorduren gehad. Ooit die van de handelaren op weg naar Tibet. Tegenwoordig vooral die van de reizigers, die de bergen willen ervaren en genieten van de adembenemende uitzichten op hun trektocht door de Himalaya.

Een trekking betekent dagen van wandelen waarbij voldoende rust en goed eten van belang is. Eenvoudig, maar zeker niet eentonig. Want iedere stap betekent een nieuw perspectief op de pieken. Die trots boven het landschap uittorenen. En imponeren met hun witte kroon. De Annapurna regio is populair. Bergen komen verrassend dichtbij en voor iedereen is er wel een pad te bewandelen. Een twaalfdaagse tocht naar het Annapurna Base Camp. Een klim over de 5400 meter hoge Thorung La Pas. Of een tweedaagse tocht naar Poon Hill: zonsopkomst met een dampende kop thee en een uitzicht op de hoogste bergtoppen ter wereld.

Paden worden niet alleen met bergschoenen bewandeld. In het wild levende blauwe Himalayaschapen kruisen regelmatig de weg. En ook de bewoners van de kleine bergdorpen maken gebruik van de route door dit onherbergzame gebied. Verweerde gezichten knikken een vriendelijk namasté, gebukt onder de zware last die ze via een band om hun hoofd met zich meedragen.

De Himalaya heeft een sterke aantrekkingskracht. Toch bestaan er nog zelden bewandelde paden. Ze kronkelen door de bergen, stijgen, dalen en stijgen weer. Ten oosten van de veel bezochte Everest regio ligt Makalu Barun National Park. In het uiterste noordwesten ligt het beschermde natuurgebied Api Nampa. De afstand tot 's werelds hoogste pieken is wat groter maar met hun imposant besneeuwde toppen houden ze het landschap ook hier nog in hun greep. Dit in tegenstelling tot het toerisme: hier heeft u de paden voor u alleen.

Rondreizen door Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top