Chitwan National Park

De laaglanden van de Terai hullen zich in hoog olifantengras

Chitwan National Park

Leven in de jungle en tussen het olifantengras

In Chitwan National Park leven mens en dier harmonieus samen te midden van het stugge olifantengras. Toch was Chitwan National Park niet lang geleden nog jachtgebied voor de koningen van Nepal. De zeldzame tijger en eenhoornige neushoorn wisten het gebied door hun aanwezigheid in een beschermd natuurpark te veranderen. Inmiddels staat Chitwan zelfs op de Unesco erfgoedlijst. Medeverantwoordelijk daarvoor is de gaviaal krokodil, de zeldzaamste in zijn soort. Met een lange dunne snuit en 110 puntige tanden, houdt hij zijn medebewoners op afstand. In Chitwan vindt u ruim 450 vogelsoorten, apen, Aziatische olifanten en een enkele Bengaalse tijger.

Chitwan National Park is het beste te bezoeken van november tot en met februari, waarbij de dieren in het park het beste te zien zijn in januari, wanneer het olifantengras is gekortwiekt door de Tharu bevolking. De stro-achtige stengels dienen als basis voor de lemen muren van hun huis. In Chitwan leven zij van wat landbouw, bos en rivier hen te bieden hebben. Zij kennen de sluiproutes door het park en weten hoe laat de ondergaande zon de Rapti rivier rood kleurt. Tijdens een tocht over deze rivier, in een traditionele uitgeholde boomstam, delen zij graag hun kennis.

Rondreizen door Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Chitwan National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top