Dal Bhat & Momo

De menukaart is een lijst van heerlijkheden

Dal Bhat & Momo

De menukaart is een lijst van heerlijkheden

Dal Bhat & Momo

Culinaire hoogstandjes in de Himalaya

Er wordt hard gewerkt op het Nepalese platteland. En dus is er krachtvoer nodig. Maar liefst twee maal per dag staat het op het menu. Dal bhat is niet weg te denken uit het leven van een gemiddeld Nepalees gezin. Schuift u een keer aan, dan wacht u een maaltijd van witte rijst met een saus van linzen en bladgroenten. Liefst een beetje piro, pittig gekruid.

Nepali Thali in de restaurants is gevarieerder en wordt bereid met vele lokale gerechten. 'Thali' betekent bord en volgens Nepalezen moet een goede maaltijd de perfecte balans zijn van de zes verschillende smaken zoet, zout, bitter, zuur, samentrekkend en pittig. Bereidingswijzen zijn doorgegeven van generatie op generatie. Momo's behoren tot de klassiekers. De kunstig dichtgevouwen dumplings zijn overal verkrijgbaar. Eettentjes met plastic stoelen bereiden verrukkelijke exemplaren. Maar ook in de meest luxe restaurants is 's lands trots verkrijgbaar. In de meeste gevallen treft u ze gevuld met groenten of kip. Maar ook aardappel of, meer exclusief, rundvlees momo's worden geserveerd.

Wat ze ook eten, de Nepalezen spoelen het weg met een kop chai, warme zoete thee met melk. Minder bekend is dat u ook voor een verse kop koffie in Nepal terecht kunt. Naast hun rijst verbouwen vele boeren in de valleien tegenwoordig ook koffiebonen. Voor degenen die toe zijn aan wat sterkers wacht de raksi. Het rijstbier wordt vaak thuis gebrouwen in grote ijzeren ketels en veel gedronken tijdens festivals. Tijdens de reis is het zeker aan te raden om ook een slokje te nemen van deze lokale lekkernij.

Rondreizen Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Dal Bhat & Momo