Ontdek Argentinië

Uitgebreide kennismaking met Buenos Aires, Los Glacieres, Vuurland en de Iguazu watervallen.

Ontdek Argentinië

Uitgebreide kennismaking met Buenos Aires, Los Glacieres, Vuurland en de Iguazu watervallen.

Ontdek Argentinië

RUIG, VERLATEN EN EXTREEM

Deze prachtige reis door Argentinië brengt u naar verschillende hoogtepunten van dit veelzijdige land. De afstanden worden overbrugd met het vliegtuig zodat u meer tijd overhoudt om Argentinië optimaal te beleven.
Na een uitgebreide kennismaking in Buenos Aires vliegt u naar nationaal park Los Glacieres in de Patagonische wildernis met maar liefst 47 grote gletsjers en zo’n 200 kleinere waarvan de Perito Moreno de bekendste is. Uw volgende bestemming is de woeste natuur van het nationale park Vuurland en ‘het einde van de wereld’: Ushuaia. Vanuit Salta start een mooie, afwisselende selfdrive zuidwaarts door de Quebrada de las Conchas vallei naar het wijngebied rond Cafayate dat bekend staat om de witte Torrontès wijn. Een heerlijke plek om even bij te komen om vervolgens over de beroemde ruta 40 naar het charmante koloniale Molinos en Cachi af te reizenDe Braziliaanse en Argentijnse zijde van de spectaculaire Iguazu watervallen vormen het slotakkoord van de reis.

TIPS & TOPS ONTDEK ARGENTINIË:

 • Fascinerend Buenos Aires met het moderne Puerto Madero in de oude haven met vele restaurants, de tango in San Telmo en fotogeniek La Boca
 • Ontdek Buenos Aires met de fiets
 • Breidt uw reis uit met een bezoek aan El Chaltén – hier kunt u paradijselijk wandelen in het Nationaal Park Los Glaciares.
 • Vanuit El Calafate kunt u ook een bezoek brengen aan één van de mooiste nationale parken ter wereld, Torres del Paine, net over de grens in Chili
 • Maak een boottocht langs de wand van de Perito Moreno gletsjer en zie ijsbergen er van afbreken
 • Een trekking op de gletsjer onder begeleiding van een gespecialiseerde gids en met stijgijzers is eveneens een echte aanrader
 • Maak een boottocht over het legendarische Beagle kanaal met op de rotsachtige kliffen pinguïns en zeeleeuwen
 • De avontuurlijke selfdrive in de Andes ten zuiden van Salta naar Cafayate en over de ruta 40 naar Cachi is één van de mooiste van Zuid Amerika
 • Op het drielandenpunt Argentinië, Brazilië en Paraguay vindt onophoudelijk een natuurschouwspel plaats, de imposante watervallen van Iguazú. Omringd door tropisch regenwoud, onbetwist de mooiste watervallen ter wereld!
 • Tikje avontuurlijk? Vaar onder de immense Iguazu watervallen door met een zodiac, spectaculair!
 • Goed uitgestippelde paden en spectaculaire balkons brengen u bij de mooiste watervallen en uitzichtpunten
 • De bekendste waterval is de Garganta del Diablo oftewel de 'keel van de duivel'

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1-3 Beleef bruisend Buenos Aires – maak een fietstocht door de stad en bezoek een wervelende tangoshow.
4-6 Vlucht naar El Calafate. In het National Park Los Glacieres maakt u prachtige wandelingen en ook een boottocht langs de Perito Moreno gletsjer.
7-9 Vlucht naar Ushuaia. Verkenning van Vuurland onder begeleiding van een gids en tevens maakt u een boottocht door het Beaglekanaal.
10-15 Avontuurlijke selfdrive vanuit Salta door de Andes naar o.a. het wijngebied van Cafayate en het charmante Cachi
16-18 U vliegt naar Iguazu. U bezoekt zowel de Argentijnse en Braziliaanse kant van de Iguazu watervallen.
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Argentinië