Buenos Aires

De meest fascinerende stad van Latijns-Amerika, ook wel het Parijs van het zuiden genoemd

Buenos Aires

Het Parijs van het zuiden

Buenos Aires is wellicht de meest fascinerende stad van Latijns-Amerika. Swingend, levendig en een mooie mix van authentiek en modern. Dankzij talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en de kosmopolitische bevolking, staat Buenos Aires ook als het Parijs van het zuiden bekend.

De stad is opgebouwd uit barrios (stadswijken) waaronder het Microcentro, het stadscentrum en zenuwcentrum van de Argentijnse zakenwereld met het regeringsgebouw, de Casa Rosada. De beroemde barrio La Boca is gelegen aan de oude haven, met zijn kleurrijke van hout en golfplaat gemaakte huizen. In de tangobarrio San Telmo, een oude 19-eeuwse stadswijk vindt op zondag de antiekmarkt plaats; heel gezellig met veel tangomuziek en –dans op straat. Het havengebied rond Puerto Madero is een prachtig voorbeeld van een urbaan renovatieproject; het kleine 'Manhattan' toont hoogstandjes van moderne Argentijnse en Spaanse architecten. De wijk ligt vlakbij het Reserva Ecologica, een natuurpark midden in de stad, waar de porteños op adem komen. Bezoek ook de meest exclusieve wijk van de stad, La Recoleta. De architectuur weerspiegelt de rijkdom van de vroeg 20-eeuwse Argentijnse aristocratie. En wandel door de wijk Palermo met zijn vele parken en hippe restaurants en winkels.

Rondreizen door Argentinië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Buenos Aires

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top