Paolo Petrignani
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pura Patagonia

Ongerepte wereld

Tijdens deze complete rondreis door Patagonië maakt u kennis met de enorme diversiteit van een van de grootste wildernissen van Zuid-Amerika. Bij Península Valdés verzamelen zich jaarlijks duizenden zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en walvissen die de kalme wateren van de Golfo Nuevo opzoeken om te paren. Bewonder vanaf het Beagle Kanaal de woeste natuur van Vuurland, het eindpunt van de wereld. Het zuiden van Patagonië herbergt ook de grootste landgletsjers ter wereld. Het donderende geweld van het afbreken van de Perito Moreno gletsjer is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis. Een verblijf in Torres Del Paine maakt uw avontuur compleet.

Tips & Tops Pura Patagonia:

  • U kunt de omgeving rondom Peninsula Valdés ook ontdekken met de eigen huurauto; u kunt dan op het schiereiland zelf verblijven bijvoorbeeld bij Estancia Rincon Chico.
  • Van juni tot half december zijn walvissen te spotten.
  • El Pedral lodge  is een authentieke oasis in de Patagonische steppe; nabij het privé landgoed kunt u getuigen zijn van broedkolonies pinguïns en zeeolifanten, exclusief voor de gasten
  • Beleef Buenos Aires zoals het bedoeld is! Met speciale architectuurexcursies, culinaire workshops, tangolessen en bezoek aan milonga’s (authentieke dansplekken).
  • Overweeg een cruise, vanaf het water is alles anders. Maak een culinaire mini cruise vanuit El Calafate langs de gletsjers of reis vanuit Ushuaia naar Punta Arenas (of omgekeerd) met de Australis cruise langs Vuurland en Kaap Hoorn.
  • Nationaal Park los Glaciares (Argentinië) bij El Chaltén (te bereiken vanuit El Calafate) en Torres del Paine (Chili) in Patagonië zijn wandelparadijzen.
  • De dagtochten naar de Cerro Torre en de Fitz Roy vanuit wandelparadijs El Chaltén behoren tot de mooiste wandelingen in dit gebied.
  • In Torres del Paine kunnen we ook een wandeltrektocht met verblijf in refugios voor u organiseren of verblijf in een luxe tented camp (Ecocamp of Patagonia Camp). Boek ook een speciaal programma 'Op zoek naar de poema'.
  • Een greep uit de aanbevolen accommodaties: Eolo Hotel - El Calafate, Hotel Arakur - Ushuaia, Tierra Patagonia - Torres del Paine, Estancia Rincon Chico – Peninsula Valdes, El Pedral Lodge nabij Puerto Madryn
  • Deze reis kunnen wij aanbieden in verschillende accommodatie categorieën.

UW REIS OP MAAT

DAGOVERZICHT

1-3
Beleef bruisend Buenos Aires – maak een fietstocht door de stad en bezoek een wervelende tangoshow
4-6
Bezoek Peninsula Valdes met veel maritiem wildleven waaronder pinguïns en veel andere zeevogels, zee -leeuwen en -olifanten maar bovendien de bultrug walvissen.
7-9
Verblijf aan het einde van de wereld – Ushuaia; ga wandelen en kanovaren in het ruige Vuurland, maak een boottocht op het legendarische Beaglekanaal of ga mee vissen naar reuzekrab met de lokale bevolking
10-12
El Calafate; tocht naar de Perito Moreno gletsjer en andere mega-gletsjers
13-14
Oversteek naar Torres del Paine (Chili)
15
Naar Santiago de Chile voor uw internationale retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Buenos Aires

De meest fascinerende stad van Latijns-Amerika, ook wel het Parijs van het zuiden genoemd

Argentijns Patagonië

Indrukwekkende gletsjers, meren en ijsbergen in het zuiden van Argentinië

Península Valdés

Leefgebied van zeeleeuwen, pinguïns en zeeolifanten

EcoCamp Patagonia

Unieke Domes in Torres del Paine N.P.

Patagonia Camp

Luxe tentenkamp in Torres del Paine

Eolo

Hotel in het hart van Patagonië, halverwege El Calafate en Los Glaciares National Park

Tierra Patagonia

Een exclusief designhotel, zo ontworpen dat het hotel helemaal op gaat in de omgeving

El Pedral

Lodge op Patagonisch landgoed

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top