Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De zoutvlakte van Uyuni

Salar de Uyuni

De Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte van Zuid-Amerika en bevindt zich op een hoogte van 3650 meter. De zoutvlakte was ooit onderdeel van het Minchinmeer dat in de loop van de tijd opdroogde en waaruit o.a. de Salar de Uyuni ontstond. Tijdens de maand november is Salar de Uyuni ook de broedplaats van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo's: de Chileense, de Andes en de James flamingo. Er bevinden zich meerdere eilanden op de zoutvlakte waaronder het Isla Incahuasi en het Isla del Pescado waar cactussen groeien die tot wel 12 meter hoog kunnen worden!

Ten zuiden van de Salar de Uyuni ligt het Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa in de uiterste zuidwest-punt van Bolivia. Het ligt op een hoogte tussen de 4200m en 5400m. Ondanks de barre omstandigheden leven hier toch 23 diersoorten waaronder de poema, vizcacha (soort konijn met een lange staart), vicuña, flamingo's en de condor. Het gebied bestaat uit bergen, vulkanen, warmwater bronnen, geisers, fumarolen, en lagunes. Tot de lagunes behoren de felgroene Lagune Verde (zo gekleurd door hoge concentraties van mineralen), de rode Laguna Colorada (door het effect van wind en zon op de micro-organismen) en de Laguna Salada met z'n thermale waterbronnen. De Arbol de Piedra (stenen boom) is een bijzonder gevormde rotsformatie door de jarenlange invloed van de wind. En ten slotte de woestijn van Dalí, zo genoemd door de surrealistische vormen van de rotsen in dit gebied.

Rondreizen door Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top