Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potosí en de Zilvermijnen

Zilverstad Potosí

Potosí ligt op 4090 meter en is daarmee de hoogstgelegen stad ter wereld. Ze dankt haar ontstaan aan de ontdekking van zilvererts in de Cerro Rico (Rijke Berg) in 1544. Direct werd op grote schaal het zilvererts ontgonnen (helaas onder zeer slechte werkomstandigheden) en als zilver naar Spanje verscheept. De stad ontwikkelde zich tot één van de grootste en rijkste van Zuid-Amerika. Maar de mijnen raakten uitgeput en de val van de zilverprijs gaf de economie van Potosí de genadeslag. De staatsmijnen zijn inmiddels gesloten en de stad leeft nu van winning op kleinere schaal en het toerisme. De rijkdom van weleer is zeker terug te vinden in deze sfeervolle stad met prachtig gekleurde Spaanse koloniale huizen, kerken, kathedralen, kloosters en pleinen!

Rondreizen door Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Potosí en de Zilvermijnen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top