Lake Titicaca Bolivia

Het Titicaca meer ligt op de grens van Peru en Bolivia
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Lake Titicaca Bolivia

Isla del Sol en Isla de la Luna

Het Titicacameer bevindt zich op de hoogvlakte van de Altiplano met de besneeuwde toppen van de Cordillera Real op de achtergrond. Het  meer is één van de mooiste bezienswaardigheden in de regio. Het ligt op een hoogte van 3820 meter, is meer dan 230 km lang en strekt zich uit in zowel Peru als Bolivia. Het is een overblijfsel van de oude binnenlandse zee, de Lago Ballivián, welke het grootste deel van het Altiplano bedekte. 
Aan de zuidkant van het meer bevindt zich één van de traditionele dorpjes, Copacabana. Het dorp heeft  een belangrijk religieus verleden en trekt tot op de dag van vandaag pelgrims. Op het meer bevinden zich talloze eilanden waaronder het Isla del Sol en Isla de la Luna. Isla del Sol is volgens de Inca mythologie de geboorteplaats van de zon, hier kunt u de Inca sites Pilko Kaina en Chincana, de heilige rots waar de Inca legende begon, bezoeken.

 

Rondreizen door Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Lake Titicaca Bolivia

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top