Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Madidi en Noel Kempff Mercado N.P.

Grote biodiversiteit

Nationaal park Madidi bevindt zich in het bovenstroomse gebied van de Amazone in het noorden van Bolivia tegen de grens met Peru. Het park heeft een oppervlakte van ruim 18000 km² en vormt zelfs samen met de omliggende natuurgebieden, één van de grootste beschermde gebieden ter wereld! Variërend van sneeuw bedekte toppen van het hoge Andes gebergte tot het tropische regenwoud van de Tuichi rivier, is de biologische diversiteit van dit park enorm. In het park leeft een uniek soort Titi aapje dat alleen hier voorkomt. Tevens zijn er meer dan 1000 soorten vogels en talloze vissoorten te vinden. Het park telt 44% van alle zoogdier soorten in Noord en Zuid-Amerika, waaronder de jaguar en 38% van alle tropische amfibieën.

Nationaal park Noel Kempff Mercado 

Nationaal park Noel Kempff Mercado bevindt zich in het noordoosten van Bolivia tegen de grens met Brazilië. Het is vernoemd naar professor Noel Kempff Mercado als eerbetoon voor de inzet die hij leverde bij het onderzoek in het park. Het is ruim 15.000 km² groot en omvat vijf belangrijke ecosystemen waaronder Amazone regenwoud. De biodiversiteit is enorm, een greep; 4000 soorten vaatplanten, meer dan 130 soorten zoogdieren, waaronder rivierdolfijnen, het reuzengordeldier, de reuzenmiereneter, de jaguar en de zwarte panter. Er zijn 620 soorten vogels, 74 soorten reptielen, waaronder de zwarte kaaiman en 347 soorten insecten met vele soorten vlinders in de mooiste kleuren...

 

Rondreizen door Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top