Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sucre

La Ciudad Blanca

Sucre is de wettelijke hoofdstad van Bolivia maar de regering van het land bevindt zich in La Paz. De stad werd gesticht aan de voet van twee heuvels waar zilver was gevonden. Na de onafhankelijkheid van Bolivia (6 augustus 1825), kreeg de stad op 11 augustus van dat jaar zijn huidige naam Sucre. Het werd daarmee vernoemd naar Antonio José de Sucre die met de vrijheidsstrijder Simón Bolívar gevochten had voor de onafhankelijkheid. Tegenwoordig geldt de oude binnenstad van Sucre als de best bewaarde Spaanse koloniale stad in Zuid-Amerika, met zeer veel witte gebouwen en kerken (vandaar de bijnaam "La Ciudad Blanca"). Zoals het La Recoleta klooster met mooie patio's. In 1991 werd deze binnenstad dan ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

Rondreizen door Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Sucre

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top