Santa Cruz

Santa Cruz en de missieposten van de Jezuïeten
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Santa Cruz

Een dorps en koloniaal karakter

Santa Cruz ligt in het oosten van het land en is de grootste stad van Bolivia. Tot de 19e eeuw leverde Santa Cruz katoen, rijst, suiker en fruit aan de Spaanse kolonies en was het een welvarende stad. Pas in de jaren '50, door betere bereikbaarheid, bloeide de economie weer op door de landbouw. Tegenwoordig geldt Santa Cruz als de modernste, meest dynamische en voortvarendste stad van Bolivia. Ondanks dat heeft het centrum hier en daar nog steeds een duidelijk dorps en koloniaal karakter. Met de kathedraal uit de 16e eeuw, de prefectuur en het oude raadhuis rond het centrale plein, het Plaza 24 de Septiembre.

Ten oosten van Santa Cruz bevinden zich de Jezuïetenmissies van de Chiquitos. Rond de 17de eeuw trokken Jezuïeten vanuit Paraguay het Boliviaanse achterland in. Daar brachten zij de indianen in nederzettingen bijeen. De Jezuïeten leidden de gemeenschap en brachten de indianen het christendom. Op het moment dat de indianen overtuigd waren van hun nieuwe geloof, begon de bouw van een kerk in de missiepost. Deze kerken laten de interpretatie van het christendom door de indianen zien. De missieposten bevinden zich in zes dorpen: San Francisco Javier, Concepción, Santa Ana, San Miguel, San Rafael en San José de Chiquitos.

 

Rondreizen door Bolivia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top